De Cristina Radu,

Prinţesa Urbană: „Sistemul este în colaps pentru că aici a fost adus de toată lumea, inclusiv de fiecare dintre noi”

UPDATE 1 aprilie, ora 9.00 Ioana Macoveiciuc a revenit, în cursul dimineţii, cu detalii despre starea socrului său, pe pagina de Facebook.

„Bună dimineața! Mulțumesc tuturor pentru gândurile bune și pentru intenția de a ajuta. Tatăl soțului a reușit să treacă peste noapte, la ora 2 a fost văzut de un medic care i-a luat glicemia și i-a făcut insulina, a primit și o cană cu ceai și o felie de pâine. Este în continuare slăbit și nu respiră bine, însă nu este mai rău. A vorbit soacra mea cu el la telefon. Ea este acasă, face în continuare febră moderată și a început să tușească. Amândoi par a avea COVID, însă nu au fost testați încă”, a scris bloggeriţa pe Facebook.

Ea precizează că nu a reușit să afle informații despre ceilalți pacienți din salon.

„ştiu că doi nu se pot mișca, nu știu care este starea lor, din păcate” a mai spus ea.

Ioana Macoveiciuc scrie că „sistemul este în colaps și nu e din cauza COVID, pentru că încă nu sunt pline paturil”.

„Sistemul este în colaps pentru că aici a fost adus de toată lumea, inclusiv de fiecare dintre noi. Nu acuz medicii din spitalul de la Suceava, știu că sunt puțini, noi, aduși care cine știe de unde, obosiți, poate bolnavi, sigur depășiți. Îmi doresc ca ei să primească cele necesare pentru a-și face meseria. Ei și toate cadrele medicale. Raed Arafat a promis că va solicita o mai bună comunicare între spitale și familii. Eu știu că asta va fi greu de făcut, pentru că nu are cine și nu prea se știe cum. Dar ne rămâne să sperăm. Și să ne rugăm”, spune bloggeriţa.

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

Prinţesa Urbană, apel disperat: „Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava. Este în stare gravă, nu i se oferă tratament!”

„Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava. Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi. Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament”, a scris Ioana Macoveiciuc pe pagina sa de Facebook.

VIDEO Klaus Iohannis anunţă redeschiderea teraselor şi a plajelor, de la 1 iunie. Ieşirea din localitate, fără declaraţie
Recomandări
VIDEO Klaus Iohannis anunţă redeschiderea teraselor şi a plajelor, de la 1 iunie. Ieşirea din localitate, fără declaraţie
 

Ea susține că, după ce au mințit că bătrânul a fost consultat, medicii nu au mai răspuns la telefon de câteva ore, iar bărbatul nu primește oxigen și nici tratament.

„De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă. De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii? Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă”, mai scrie bloggerița.

Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc. De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu ne spun, măcar: băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol.

Ioana Macoveiciuc:
Citeşte şi:

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19

Din cele 2.245 de cazuri de coronavirus din România, mai bine de un sfert sunt în Suceava: 638

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite