UPDATE ora 15:10 După demiterea lui Bogdan Despescu, noul șef al Poliției Române este Cătălin Ioniţă, cel care ocupa funcţia de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Premierul interimar l-a împuternicit pentru următoarele șase luni.

Acesta fusese propunerea lui Carmen Dan încă de la izbucnirea scandalului dintre ea și Mihai Tudose.

În vârstă de 41 de ani, Cătălin Ioniţă a fost numit director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în 2016.

Între 2014 – 2016, el a deţinut funcţia de director al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar între 2012 – 2013 a fost director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Anterior, a fost pe rând şef serviciu al Serviciului de combatere a corupţiei şi a infracţiunilor comise în sfera instituţiilor bugetare din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, şef serviciu al Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1 şi ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1, notează Mediafax.

Cătălin Ioniţă este căsătorit şi are cinci copii.


Prim-ministrul interimar, Mihai Fifor urmează să decidă, miercuri, în privința unei demiteri a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Recomandări

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române, va fi demis de premierul interimar Mihai Fifor, conform unor surse guvernamentale. Astfel, după ce aseară a făcut o vizită la Ministerul Afacerilor Interne, premierul a avut în această dimineaţă o nouă convorbire cu ministrul Carmen Dan despre situaţia şefului IGPR.

Întrebat după vizita la MAI dacă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne despre o eventuală demitere a lui Despescu, Fifor a răspuns:

„Asta este o situaţie pe care o s-o analizăm cu foarte mare atenţie în cursul zilei de mâine (n.r.- azi) şi o să luăm o decizie”.

În urma acestor discuţii şi după ce Carmen Dan i-a prezentat propriul raport asupra activităţii IGPR, Mihai Fifor a luat decizia de a-l demite pe Despescu de la conducerea Poliţiei Române.

Bogdan Despescu a fost motivul scandalului izbucnit între ministrul de Interne, Carmen Dan, şi fostul premier Mihai Tudose. Atunci, Carmen Dan a cerut demisia acestuia, după izbucnirea scandalului poliţistului pedofil, dar premierul de atunci a refuzat cererea colegei sale de cabinet.

În așteptarea deciziei premierului Mihai Fifor cu privire la demiterea sa, Bogdan Despescu, șeful Poliției Române a făcut câteva declarații în exclusivitate pentru Libertatea.

”Timpul va demonstra dacă am avut sau nu dreptate. Știu că mi-am făcut datoria. Sunt un om de onoare și nu m-am abătut niciodată de la tot ceea ce înseamnă uniforma militară”.


Citește și: VIDEO | Răbdare și tutun (la propriu)! Am călătorit cu ”trenul fantomă” din București, între Gara de Nord și Gara de Est

 

 

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură
HOROSCOP

Horoscop 19 noiembrie 2019. Balanțele nu acceptă jumătăți de măsură