Mergi direct la conținut »
UPDATE Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, a fost demis. Cătălin Ioniță a fost numit în locul său
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, a fost demis. Cătălin Ioniță a fost numit în locul său

Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, va fi demis miercuri din funcție de Mihai Fifor, prim-ministrul interimar.

UPDATE ora 15:10 După demiterea lui Bogdan Despescu, noul șef al Poliției Române este Cătălin Ioniţă, cel care ocupa funcţia de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Premierul interimar l-a împuternicit pentru următoarele șase luni.

Acesta fusese propunerea lui Carmen Dan încă de la izbucnirea scandalului dintre ea și Mihai Tudose.

În vârstă de 41 de ani, Cătălin Ioniţă a fost numit director general al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) în 2016.

Între 2014 – 2016, el a deţinut funcţia de director al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar între 2012 – 2013 a fost director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Anterior, a fost pe rând şef serviciu al Serviciului de combatere a corupţiei şi a infracţiunilor comise în sfera instituţiilor bugetare din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, şef serviciu al Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1 şi ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1, notează Mediafax.

Cătălin Ioniţă este căsătorit şi are cinci copii.


Prim-ministrul interimar, Mihai Fifor urmează să decidă, miercuri, în privința unei demiteri a şefului Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Bogdan Despescu, şeful Poliţiei Române, va fi demis de premierul interimar Mihai Fifor, conform unor surse guvernamentale. Astfel, după ce aseară a făcut o vizită la Ministerul Afacerilor Interne, premierul a avut în această dimineaţă o nouă convorbire cu ministrul Carmen Dan despre situaţia şefului IGPR.

Întrebat după vizita la MAI dacă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne despre o eventuală demitere a lui Despescu, Fifor a răspuns:

„Asta este o situaţie pe care o s-o analizăm cu foarte mare atenţie în cursul zilei de mâine (n.r.- azi) şi o să luăm o decizie”.

În urma acestor discuţii şi după ce Carmen Dan i-a prezentat propriul raport asupra activităţii IGPR, Mihai Fifor a luat decizia de a-l demite pe Despescu de la conducerea Poliţiei Române.

Bogdan Despescu a fost motivul scandalului izbucnit între ministrul de Interne, Carmen Dan, şi fostul premier Mihai Tudose. Atunci, Carmen Dan a cerut demisia acestuia, după izbucnirea scandalului poliţistului pedofil, dar premierul de atunci a refuzat cererea colegei sale de cabinet.

În așteptarea deciziei premierului Mihai Fifor cu privire la demiterea sa, Bogdan Despescu, șeful Poliției Române a făcut câteva declarații în exclusivitate pentru Libertatea.

”Timpul va demonstra dacă am avut sau nu dreptate. Știu că mi-am făcut datoria. Sunt un om de onoare și nu m-am abătut niciodată de la tot ceea ce înseamnă uniforma militară”.


Citește și: VIDEO | Răbdare și tutun (la propriu)! Am călătorit cu ”trenul fantomă” din București, între Gara de Nord și Gara de Est

 

 

Close
Închide
  Close