Concluziile studiului, dezvăluite de Business Insider, adâncesc misterul COVID-19, în loc să ofere răspunsuri care să ajute în lupta cu pandemia globală.

Cercetătorii de la Fudan University, Shanghai, au descoperit că persoanele infectate dezvoltă grade diferite de imunitate la noul coronavirus, vârstnicii și cei de vârstă mijlocie fiind persoanele care prezintă cea mai mare cantitate de anticorpi după vindecarea de COVID-19.

Anticorpii apar după 10-15 zile de la infectare, iar din acest moment, starea bolnavului se stabilizează.

10 din cei 130 de pacienți care au luat parte la această cercetare, adică 8% din grupul de studiu, aveau însă zero anticorpi în organism după vindecare.

Iar 9 din cei 10 pacienți cu 0% imunitate la COVID-19 sunt persoane tinere, sub 40 de ani.

Cum s-au vindecat, totuși, în lipsa anticorpilor?

Un alt răspuns imun, venit din partea celulelor T sau al citokinelor, ar putea fi secretul însănătoșirii.

Cercetătorii de la Fudan University:

Această descoperire îngreunează munca cercetătorilor care lucrează la vaccinuri pentru noul coronavirus și ridică semne de întrebare asupra dobândirii imunității de turmă, adică imunizarea unei mari părți de populației, lucru care ar duce la stoparea pandemiei.

Ad placeholder

Trebuie să adunăm date din studii derulate și în alte țări în privința imunității, pentru a ne lămuri dacă ipoteza imunității de turmă stă în picioare și în cât timp ar putea fi ea dobândită.

Huang Jinghe, liderul echipei de cercetare, pentru South China Morning Post:

Cercetătorii de la Fudan University au mai spus că încă nu se cunoaște perioada în care anticorpii fabricați de organism pentru COVID rămân activi – așadar, cât timp e protejată de o nouă infectare o persoană vindecată. Pentru a stabili acest lucru e nevoie de un studiu de durată.

În plus, rămâne problema mutațiilor pe care le-ar putea suferi noul coronavirus și care ar anula protecția dobândită.

Citeşte şi:

Tunelurile de decontaminare pentru COVID-19, între șarlatanie și disperarea autorităților

Imagini incredibile cu managerul pus politic la Spitalul din Suceava, devenit o catastrofă COVID-19: ”Ăăăăă. Grija noastră e aceea de a asigura medicamentele cele mai scumpe”

Papa Francisc, mesaj mobilizator către credincioși în prima zi de Paște: „Indiferență, egocentrism, diviziune și uitare sunt cuvinte pe care nu vrem să le auzim acum”

Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
PARTENERI - GSP.RO
Gina Pistol i-a ruinat cariera unei vedete în doar 7 luni de relație: „Ce face cu ea? E mai mare ca el! Îi mănâncă toți banii”
Mircea Badea, reacție șoc după moartea lui Emi Pian. Ce a putut să spună la emisiune
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Mircea Badea, reacție șoc după moartea lui Emi Pian. Ce a putut să spună la emisiune
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri
HOROSCOP
Horoscop 12 august 2020. Fecioarele redesenează strategii, se ocupă de planuri