MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Brăileni amendați pentru injurii aduse Poliţiei Locale pe Facebook. „Expresiile nu pot fi reproduse”

Distribuie

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 55 de ani, au fost amendați de polițiștii locali, cu suma totală de 2.600 de lei, după ce au înjurat Poliția Locală pe Facebook. „Expresiile jignitoare și vulgare”, care „au lezat demnitatea și onoarea” instituției, după cum susține partea lezată, au fost publicate în cursul lunii februarie.

„Doi dintre brăileni, unul în vârstă de 39 de ani, celălalt în vârstă de 52 de ani, au postat în data de 05.02.2019, injurii la adresa polițiștilor locali brăileni, cei doi fiind sancționați cu suma de 500 lei, fiecare. Cel de-al treilea bărbat, în vârstă de 41 de ani, a postat în ziua de 20.02.2019 expresii jignitoare – care nu pot fi reproduse – la adresa polițiștilor locali, fiind sancționat contravențional cu suma de 1.000 lei. Cel de-al patrulea bărbat, în vârstă de 55 de ani, a postat, de asemenea, diverse injurii la adresă Poliției Locale, în data de 27.02.2019, fiind sancționat contravențional cu sumă de 600 lei”, precizează Georgică Tănase, directorul instituției din subordinea Consiliului Local Municipal, citat de Debraila.ro.

Poliția Locală susține că faptele săvârșite de cei patru bărbați încalcă prevederile Legii 61/1991 republicată pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, ținând cont că o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție a stabilit că rețeaua de socializare Facebook este considerată spațiu public.

Anul trecut, în octombrie, o șoferiță de TIR din Brăila a fost amendată pentru că a înjurat Poliția pe Facebook. Vezi ce mesaj a postat pe rețeaua socială!

Recent, un bărbat a fost condamnat la 10 ani de închisoare din cauza unor mesaje publicate pe Facebook.


Citește și… VIDEO Interviu | Tatăl e pesedist din 1990 și primar în Roșiori, fiul a aderat la partidul lui Cioloș. Amândoi cred că „problema României sunt liderii incompetenți!”


 

Citește mai multe despre amenzi, Brăila și Facebook pe Libertatea.

Comentarii