De Ana Hațeg,

Partidul Popular European, din care fac parte 11 dintre liderii politici din Uniunea Europeană, inclusiv cancelarul german Angela Merkel, a cerut guvernului condus de Boris Johnson să dea dovadă de “responsabilitate” și să prelungească perioada de tranziție de după Brexit.

Perioada de tranziție se încheie, în mod normal, la 31 decembrie 2020.

Dată fiind situația delicată în care ne aflăm, pentru Marea Britanie ar fi complicat să gestioneze în același timp criza generată de Covid-19 și ieșirea de pe piața unică europeană, ieșire care poate perturba grav comerțul între părți, indiferent dacă se ajunge sau nu la un acord. Sper ca rațiunea să fie mai puternică decât ideologia. Extinderea perioadei de tranziție e singura soluție responsabilă.

Christophe Hansen, membru al Parlamentului European:

Și David McAllister, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, crede că e foarte puțin probabil ca procesul de tranziție să poată decurge conform programului “ambițios” al lui Boris Johnson, dată fiind pandemia de coronavirus.

1 sau 2 ani

ar putea fi prelungită perioada de tranziție, dacă părțile, adică Regatul Unit și Uniunea Europeană, bat palma în această privință până la 1 iulie.

Deocamdată, guvernul britanic nu pare dispus să negocieze: “Perioada de tranziție se încheie, conform legii, la 31 decembrie 2020 și nu intenționăm să modificăm această dată”.

Citeşte şi:

Carolina Radu, medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar, ca să nu se afle dimensiunea îmbolnăvirilor”

Asistentă depistată cu coronavirus în spitalul din Orăștie, în care 12 cadre medicale și-au dat demisia

Un medicament rebranduit ca “tratament anti-COVID19” dispare din farmaciile noastre și mii de pacienţi cu boli reumatologice suferă

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente