MENIU CAUTĂ
28 Feb. 2018 14:12

Linia 41 nu va fi afectată de lucrările de la M5 de metrou. Ce spune, totuși, RATB

Distribuie

Linia 41 nu va fi afectată de lucrările la Magistrala 5. În ultima perioadă, în presă au apărut diverse infirmații privind devierea liniei de tramvai 41, în zona Pieței Agroalimentare Drumul Taberei (Moghioroș), din cauza lucrărilor efectuate la noua magistrală de metrou din cartierul Drumul Taberei, M5.

Astfel, Regia Autonomă de Transport București (RATB) confirmă – prin intermediul unui comunicat – că în zona respectivă se vor executa lucrări la Magistrala 5 de Metrou, ceea ce implică atât construirea tunelului, a stațiilor de acces, dar și mutări ale rețelelor edilitare, însă infirmă modificarea majoră a traseului liniei de tramvai 41, denumit și „metroul uşor”.

RATB, împreună cu autoritățile publice locale, colaborează cu firma constructoare și cu beneficiarul lucărilor din zonă, Metrorex S.A., pentru modificarea unor trasee de suprafață, în scopul de a crea condiții de finalizare a lucrării.

În acest sens, Comisia Tehnică de Circulație a Municipiului București a avizat relocarea temporară a liniei 41 de tramvai, precum și a întregului trafic auto pe Str. Brașov (crearea unui by-pass de circulație), până la finalizarea lucrărilor la metrou din zona intersecției Drumul Taberei/ Str. Brașov.

Totuși, aceste măsuri nu vor afecta călătorii liniei 41, întrucât aceasta își va menține traseul actual, nefiind deviată pe alte artere.

Data începerii și perioada derulării lucrărilor din zona respectivă, la Magistrala 5 de metrou, una multifuncțională, care va fi și adăpost antiatomic, vor fi comunicate public, la momentul oportun, de către instituțiile implicate.

Între timp, s-a redeschis circulația auto pe strada Valea Ialomiței, după ce s-au încheiat lucrările de la suprafață pentru Magistrala 5 de metrou.CITEȘTE ȘI…

EXCLUSIV/Raluca, tânăra ucisă de libian, era pe jumătate oarbă și a luptat enorm să-și împlinească visul. Făcea voluntariat și vorbea patru limbi străine

Ioana Loredana Roșca, câștigătoarea probei de dublu junioare la Roland Garros 2014, luptă ca să poată juca tenis. E studentă, a lucrat barmaniță în Spania și strânge bani pe internet 

Loading...
Comentarii