Mergi direct la conținut »
Protestul COTAR blochează traficul în nordul Capitalei. HARTA restricțiilor rutiere + rutele alternative recomandate pentru șoferi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Protestul COTAR blochează traficul în nordul Capitalei. HARTA restricțiilor rutiere + rutele alternative recomandate pentru șoferi

Protestul COTAR blochează traficul în nordul Capitalei. HARTA restricțiilor rutiere + rutele alternative recomandate pentru șoferi

Transportatorii nu renunță la acțiunea de protest, în ciuda înțelegerii cu Guvernul a uneia dintre federațiile sindicale. Protestul COTAR, care va avea loc tot în fața Guvernului, va bloca, în prima parte a zilei de joi, traficul în Piața Victoriei și în zona de nord a Capitalei. 

De Mihai Niculescu,

UPDATE ora 12:05. Reprezentanții COTAR au avut discuții cu secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, șeful Cancelariei prim-ministrului, Costin Mihalache și cu reprezentanți ai ministerelor Transporturilor și Dezvoltării Regionale.

Discuțiile au vizat măsurile necesare pentru combaterea pirateriei în sectorul transportului rutier și reglementarea unor activități de transport persoane, potrivit unui comunicat al Guvernului.

În cadrul întâlnirii au fost agreate mai multe propuneri ale patronatelor din transportul rutier. Printre acestea: eliminarea sintagmei „în mod repetat” din legea taximetriei, modificare menită să contribuie la înlăturarea „pirateriei” din transportul de persoane.


De la primele ore ale dimineții, traficul pe Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, este complet închis, iar circulația se desfășoară cu dificultate pe arterele alăturate, respectiv pe Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Aviatorilor, străzile Clucerului, Ion Mincu, Turda, potrivit Waze.

Peste 5.000 de mașini anunță confederaţia transportatorilor COTAR că vor participa la protestul din Piața Victoriei.

De ce protestează transportatorii

COTAR a anunțat miercuri seara continuarea acțiunilor de protest, la doar câteva ore după ce federația FORT comunicase că renunță la acțiune în urma negocierilor purtate la Guvern. În aceste condiții, circulația în nordul Capitalei va fi paralizată joi, din cauza sindicaliștilor din transporturi aflați în stradă.

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”
Recomandări

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”

Principalele lor revendicări sunt reglementarea aplicaţiilor de tip car-sharing și eliminarea obligaţiei de a-şi lua maşini noi pentru trasee judeţene şi naţionale. FORT (Federația Operatorilor Români de Transport) a acceptat deja promisiunile Guvernului pentru elaborarea rapidă a două ordonanțe de urgență care să le soluționeze revendicările și au renunțat la protest miercuri, cu două ore mai devreme față de intervalul programat.

COTAR (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România) a anunțat însă că acțiunea de protest programată pentru joi în București va avea loc.

Indiferent ce a anunțat Guvernul, în urma protestului organizat astăzi, noi vom ieși în stradă, cu cele 5.000 de mașini din toată țara, pentru a arăta Guvernului că nu ne mai lăsăm păcăliți. Aceeași promisiune ne-a mai stopat acțiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis, cu eliminarea sintagmei „în mod repetat” , cu trecerea activitatii de ”rent a car” la Ministerul Transporturilor, nu renunțăm la programul de proteste anunțat”, a precizat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR, într-un comunicat.

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western
Recomandări

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western

Coloana se va forma din fața Guvernului, până la Casa Presei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, atât în București, cât și pe drumurile naționale, de unde vor veni coloane de mașini din toate regiunile. Dacă nici de această dată nu se va rezolva problema semnalată de noi, transportatorii rutieri autorizați de persoane, vom organiza un miting de amploare în fiecare săptămână, în perioada următoare a mai spus președintele COTAR.

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

Zonele blocate, anunțate de Poliția Rutieră

Potrivit Poliției Rutiere, acțiunea transportatorilor se va desfășura în nordul Capitalei, între orele 6.30-15.00, iar mai multe zone din București vor fi blocate.

– începând cu ora 06.30, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

– la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

– începând cu ora 06.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Rute alternative:

– Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești;

– Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Șos. București-Ploiești.

FOTO: Libertatea / Sorin Cioponea.


Citește și: OPINIE/ Consiliul de Administrație al TVR este în pericol să fie dizolvat! Laura Ștefănuț, despre cum TVR ar rămâne sub controlul Doinei Gradea în perioada alegerilor


 

Close
Închide
  Close