Mergi direct la conținut »
Țara europeană care a lansat o campanie de informare asupra riscurilor Brexit-ului. "Nu vă lăsaţi surprinşi!"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Țara europeană care a lansat o campanie de informare asupra riscurilor Brexit-ului. "Nu vă lăsaţi surprinşi!"

Țara europeană care a lansat o campanie de informare asupra riscurilor Brexit-ului. „Nu vă lăsaţi surprinşi!”

Olanda a lansat luni, 28 ianuarie, o amplă campanie mediatică pentru a informa companiile în legătură cu riscurile Brexit-ului. Mesajele sunt transmise, în special, prin anunţuri la radio şi pe reţelele de socializare, dar şi cu ajutorul unei marionete.

De Dragoș Tănase,

„Nu vă lăsaţi surprinşi” de Brexit, se spune într-unul din mesajele radio difuzate de guvernul olandez.

Aceste anunţuri radio vor fi urmate de o campanie online începând cu 1 februarie, care va pune în scenă „un personaj ce va arăta la propriu cum va afecta Brexit-ul afacerile”, a indicat guvernul într-un comunicat. Va fi vorba de un fel de marionetă care blochează, de exemplu, un camion sau ridică o barieră.

În aceste anunţuri, guvernul afirmă că firmele vor trebui să dea dovadă de „creativitate” în contextul Brexit-ului, în eventualitatea în care ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, prevăzută pentru 29 martie, va avea loc fără acord. Marea Britanie are opţiunea legii marţiale în caz de Brexit fără acord. Ce a spus despre asta un ministru britanic.

„Este posibil ca unele produse să fie reţinute mai mult timp la vamă, ca certificatele şi licenţele britanice să nu mai fie valabile şi ca transferul de date să se confrunte cu o nouă frontieră digitală”, se mai arată în anunţ, care precizează că firmele se pot informa de pe site-ul brexitloket.nl.

Săptămâna trecută, autorităţile olandeze au transmis că sunt în contact cu peste 250 de companii străine care iau în considerare să se mute din Marea Britanie în Olanda din cauza Brexit-ului, relatează Agerpres.

Theresa May va prezenta Planul B pentru Brexit, pe 29 ianuarie. Parlamentul va decide ce se întâmplă în continuare.

Află când vrea Theresa May să supună la vot noul plan pentru ieșirea Marii Britanii din UE!

FOTO – Pixabay.com


Citește și… Luptătoarea cu suflet de copil. Diana Belbiță a plecat la „Ferma” cu o jucărie pe care-o are de la 14 ani


 

 
 
Close
Închide