Mergi direct la conținut »
Câmpineanul care i-a scris Papei Francisc a primit un răspuns. Ce scrie în epistola trimisă de la Vatican
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Câmpineanul care i-a scris Papei Francisc a primit un răspuns. Ce scrie în epistola trimisă de la Vatican

Câmpineanul care i-a scris Papei Francisc a primit un răspuns. Ce scrie în epistola trimisă de la Vatican

Câmpineanul Ioan Dan Mușat i-a scris Papei Francisc, la finalul anului trecut, invitându-l să treacă și prin orașul lui, doar doar autoritățile locale se vor mobiliza și vor astupa găurile din carosabil.

Câmpineanul Ioan Dan Mușat, care lucrează ca executor judecătoresc la Ploiești, a trimis o misivă Papei imediat după ce a aflat despre vizita acestuia în România, programată în perioada 31 mai – 2 iunie. Acesta a primit un răspuns, a anunțat ziaruloglinda.ro.

Scrisoarea Papei a fost expediată Nunțiaturii Apostolice din România, adică ambasadei Vaticanului la București, de unde i-a fost retransmisă lui Ioan Mușat.

Câmpineanului i s-a mulțumit pentru amabilitatea de a-i adresa Papei „o scrisoare plină de elocvență, cu prilejul Călătoriei Apostolice a Sfântului Părinte în România, prin care îi împărtășiți câteva aspecte din viața dvs.  Sanctitatea Sa, recunoscător pentru acest gest de încredere, vă încurajează să continuați cu bucurie proiectele dvs de viață creștină și să fiți mărturisitor al speranței prin acte de binefacere.

Cu aceste dorinți, Papa Francisc vă îndeamnă să vă rugați pentru el și pentru lucrarea sa în serviciul sfântului Popor al Domnului. Totodată, invocând ocrotirea maternă a Preasfintei Fecioare Maria, vă oferă cu plăcere Binecuvântarea Apostolică cerută, atât dumneavoastră, cât și întregii familii și tuturor celor dragi. Privitor la subiectul cererii dvs, vă aducem la cunoștință faptul că programul Călătoriei Apostolice a fost deja stabilit”.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Scrisoarea primită de Ioan Mușat

„Credeți că îl așteptam la cină? Aș fi vrut eu, dar era imposibil”

„Scrisoarea mea a fost ca un avertisment adresat conducerii orașului, prin care să înțeleagă cât chin aduce jalnica infrastructură a Câmpinei locuitorilor săi. Să înțeleagă că șoferii, dar și pietonii din Câmpina  nu mai suportă starea deplorabilă a străzilor din aproape întreg orașul. Să înțeleagă odată că ne-a ajuns cuțitul la os.

Dacă vrem să vedem cratere pline de noroaie ne ducem la vulcanii noroioși din Buzău, nu trebuie să ne rupem mașinile prin gropile de pe arterele municipiului. Nu m-am gândit nicio clipă că Papa va veni la Câmpina, fiindcă știu cât de bine și de minuțios este pregătită orice vizită oficială a unui șef de stat, nu mai zic a Papei.

Credeți că îl așteptam la cină? Aș fi vrut eu, dar era imposibil și de neimaginat. Scrisoarea primită de la Papa Francisc este scrisă într-un limbaj diplomatic, deoarece este de notorietate diplomația apostolică, faptul că Vaticanul practică cea mai secretă și mai eficientă diplomație din lume.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Să nu uităm că una din marile pagini ale istoriei universale este cea scrisă de Papa Leon care, acum peste 1500 de ani, tot prin diplomație și o iscusită putere de convingere, l-a convins pe Attila, temuta căpetenie a hunilor, să renunțe la ocuparea Romei, deși acesta ajunsese, în fruntea armatei sale numeroase, la porțile Cetății Eterne.

Și să ne aducem cu recunoștință aminte că Vaticanul, prin demersurile Papei Ioan Paul al II-lea, a determinat, în cea mare măsură, căderea comunismului”, a declarat Ioan Mușat. 


Cum le-au dat judecătorii cu dosarul în cap procurorilor DIICOT și șefului PSD al Radio România după ce aceștia folosiseră „handicapul mental sever” al fetei unui redactor muzical pentru ca angajata să recunoască o pedeapsă nemeritată!

Close
Închide
  Close