MENIU CAUTĂ
11 Ian. 2018 21:05

Carmen Dan: „Am trimis Corpul de control la Poliția Română. Am dovada acceptului lui Cătălin Ioniță”

Distribuie

Carmen Dan a anunțat, joi seară, că a trimis Corpul de control la Poliția Română. De asemenea, ministrul de Interne spune că are un document care atestă faptul că, marți, chestorul Ioniță a acceptat să fie împuternicit în fruntea Poliției Române, nominalizare pe care ulterior a refuzat-o. 

„Am dispus trimiterea Corpului de control la Poliția Română, pentru a vedea modul în care s-a gestionat cazul de agresiune sexuală. Conform fișei de eveniment, autorul era indicat drept Eugen Stan. Din dorința de a mă asigura ca raportul dlui Despescu va fi unul obiectiv, am decis această verificare'.

Carmen Dan a prezentat un document care arată acordul lui Cătălin Ioniță de a fi împuternicit în fruntea Poliției Române. Acceptul a fost semnat de Ioniță marți, după o discuție acută cu ministrul de Interne.

„În spațiul public a apărut o campanie de denigrare a chestorului Cătălin Ioniță. Înainte de a pleca la ședința de Guvern, chestorul Ioniță mi-a spus că are rețineri să meargă mai departe, sens în care are pregătit un raport. Am decis să acceptăm decizia dlui prim ministru privind schimbarea dlui Despescu. Premierul a anunțat public că nu îl va schimba pe dl Despescu. Mi-a cerut să avem o discuție în cabinetul dânsului. Mi-a arătat raportul evenimentului, mi-a comunicat decizia de a nu-l schimba din funcție și nu m-a întrebat absolut nimic despre chestorul Ioniță', a mai spus Carmen Dan.

„Nu știu ce s-a întâmplat cu chestorul Ioniță în aceste două zile. Sunt chestiuni pe plan personal și el trebuie să explice aceste lucruri. De aceea, pot să înteleg aceasta dublă poziționare sub presiune a chestorului Ioniță, dar de aici și până să fiu eu acuzată de minciună e o cale lungă', a mai spus ministrul de Interne.

Carmen Dan nu demisionează din funcția de ministru de Interne.

„Guvernul este unul politic, iar miniștrii sunt numiți în forurile statutare și tot acolo se decide retragerea lor din Guvern', a mai spus Carmen Dan.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri, la Antena 3, că 'dacă ministrul Carmen Dan va fi lăsată, își va da demisia'. 'Eu o voi accepta', a spus șeful Executivului, care a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a mințit atunci când i-a spus că cel propus pentru a prelua funcția de șef al Poliției Române își dorește acest post, deși nu era adevărat.

Premierul a afirmat că are o supărare față de ministrul de Interne, în condițiile în care șeful Poliţiei a fost înlocuit, avea o propunere și a aflat că cel propus refuză numirea.

Joi, opoziția, prin vocea liderului PNL Ludovic Orban, i-a cerut premierului Mihai Tudose să iniţieze procedura de demitere a lui Carmen Dan din funcţia de ministru al Internelor. 'Îi solicităm premierului Tudose să nu mai plângă în studiourile unor televiziuni prietene care nu-i pun nicio întrebare incomodă şi să iniţieze procedura de demitere din funcţie a ministrului de Interne, iar, dacă nu face nici lucrul ăsta, să plece acasă', a spus Orban, într-o  conferință de presă.

FOTO: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Loading...
Comentarii