MENIU CAUTĂ
10 Dec. 2018 14:20

Carmen Iohannis nu s-a prezentat nici luni la Parchetul General

Distribuie

Carmen Iohannis nu s-a prezentat la Parchetul General pentru a fi audiată în într-un dosar deschis ca urmare a unui denunţ în legătură cu sumele de bani obţinute din închirierea unui imobil. Soţia preşedintelui Klaus Iohannis era aşteptată să se prezinte la Parchetul General în jurul orei 16.00.

UPDATE 14.20: Prima doamnă, Carmen Iohannis, a transmis la Parchet documente prin care să justifice faptul că nu se va prezenta nici luni, 10 decembrie, la audieri. Potrivit Digi24, soția președintelui a invocat motive medicale pentru neprezentarea la termen.


Dosarul a fost deschis în urma unui denunţ depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, potrivit Agerpres.

În denunţul depus la Parchet se arată că familia Iohannis a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.

Carmen Iohannis a mai fost citată în două rânduri la Parchetul General, în acest dosar, însă nu s-a prezentat.


Citește și

VIDEO / Interviu cu Pavel Popescu, tânărul care a ajutat din Norvegia victimele de la Colectiv. A lăsat Țara Fiordurilor pentru politica din România

 

Citește mai multe despre carmen iohannis și Parchetul General pe Libertatea.

Comentarii