Nu trebuie să te descurajezi însă pentru că găsești la câțiva kilometri de București, teren de vânzare cu o suprafață similară și cu 21.000 de euro.

Iată câteva exemple, potrivit anunțurile publicate pe Imobiliare.ro. Cel mai ieftin teren de vânzare lângă București îl găsești în Corbeanca. Aici un lot de 1.000 de mp, intravilan, se vinde cu 21.000 de euro. Ai utilități la limita proprietății și posibilitatea de mărire a suprafeței până la 4.000 de mp în funcție de nevoie. În plus, terenul se află într-o zonă de case, în dezvoltare. Găsești AICI mai multe detalii.

Tot în Corbeanca poți cumpăra cu 23.000 de euro un teren intravilan de 1.000 de mp. Acesta are o deschidere de 18 metri la un drum public și se află la 800 de metri de DN1, aproape de pădure.

În Săftica cel mai ieftin teren de vânzare cu aceeași suprafață, dar și acces la gaze, electricitate, apă curentă și cu sistem de canalizare în apropiere, se vinde cu 38.500 de euro.

Teren de vânzare în Săftica

Lotul se află în vecinătatea unor vile noi. Află AICI mai multe detaii

Găsești în Tunari teren de vânzare cu 60.000 de euro pentru 1.000 de mp. Terenul se află pe strada Mihai Viteazul, stradă în curs de asfaltare, în apropiere de podul Pipera-Tunari. Află AICI oferta completă

În Otopeni, un teren de vânzare de 1.000 de mp, intravilan, cu toate utilitățile, aflat la 300 de metri de DN1 costă 69.990 de euro. Vezi AICI anunțul de vânzare

Cât te costă construcția unei case

Dacă vrei să vezi de ce buget ai avea nevoie pentru a-ți ridica o casă în nordul Bucureștiului, trebuie să adaugi la costul terenului cheltuielile legate de proiectul locuinței, materiale și finisaje.

Pentru o casă de 120 de mp, de exemplu, proiectul casei te va costa cel puțin 800 de euro.

Construcție casă pe teren la marginea Bucureștiului

Ai nevoie de cel puțin 20.000 de euro pentru a ridica o casă de cărămidă la roșu.

La aceste costuri se mai adaugă cheltuielile pe tâmplărie, instalații, fie că este vorba despre cea electrică sau de încălzire, izolație și racordare la apă, plus finisaje. Toate acestea ajung la circa 48.000 de euro.

Deci dacă vrei o casă în Corbeanca și alegi să cumperi cel mai ieftin teren de vânzare aici, vei avea nevoie de circa 90.000 de euro, sumă la care se vor mai adăuga câteva mii de euro pe care le vei cheltui pe vopsirea exteriorului locuinței și pe construcția gardului.