Mergi direct la conținut »
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu: ”În 2013, procurorii Vartic și Nistor m-au pus să declar ceva împotriva lui Dragnea”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu: ”În 2013, procurorii Vartic și Nistor m-au pus să declar ceva împotriva lui Dragnea”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a susținut, marți, că procurorii Marius Vartic și Călin Nistor l-au pus să declare ceva împotriva lui Liviu Dragnea, în 2013. Atunci, a fost condamnat la 1 an si 6 luni, cu supendare, într-un dosar în care era anchetat pentru fapte conexe faptelor de coruptie . "Adică pentru faptul că am vorbit cu fratele meu la telefon", le-a spus el jurnalistelor Adriana Nedelea și Maria Andrieș, care l-au invitat la emisiunea Interviurile Libertatea Live.

De Dragoș Tănase,

„Mie, personal, în 2013, procurorii Marius Vartic și Călin Nistor (de la Direcția Națională Anticorupție – n.r.) mi-au cerut, de față cu trei avocați, mi-a cerut să spun despre domnul Dragnea (să declare ceva compromițător împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea – n.r.). I-am spus… domnule, dumeata ești nebun, crezi că eu sunt denunțător de profesie? Ce să știu de Dragnea decât că mi-e coleg de partid și e șeful meu? Asta a fost procedura cu care au încercat să facă oamenii să mintă, să îi convingă să facă mărturii  mincinoase”, a spus Rădulescu.

„Sunt codamnat definitiv la 1 an si 6 luni, cu supendare, într-un dosar în care era anchetat pentru fapte conexe faptelor de coruptie, fără să fur nimic. Credeți că trebuie ca un om să fie condamnat, fără să facă ceva penal, doar pentru că ești naționalist și ții cu țara ta și cu poporul tău, numai că cineva își dorește să te scoată din acst odmeniu politic, pentru că ca ei își doresc să vină niște USR-isti care nu vor decât să subjuge statul ăsta românesc străinătăților și că în țara asta să între alimente mizerabile, cu chimicale”, a precizat el.

„Moral, e o problemă pentru că dacă ești condamnat nevinovat… Perioada de probă a trecut. Era în anul 2013, o justiție supusă statului paralel (despre dosarul său penal n.r.)”, a adăugat Cătălin Rădulescu.

„Singurele probe la dosarul meu au fost convorbirile telefonice, timp de trei zile, cu fratele meu, cu care eram asociat. Pe baza lor, fără să fur nimic, fără să fac o pagubă… o daună a statului românesc. Acești doi procurori (Călin Nistor și Marius Vartic-n.r.) mi-au făcut un dosar și au spus că am făcut operațiuni financiare de comerț. Au spus că eu conduceam de facto compania, a mai spus el.

„Moral, e o problemă pentru că dacă ești condamnat nevinovat… Perioada de probă a trecut. Era în anul 2013, o justiție supusă statului paralel (despre dosarul său penal n.r.)”, a afirmat Rădulescu.

Cătălin Rădulescu, unul dintre parlamentarii care au cerut insistent Ordonanță de Urgență a Guvernului (OUG) pe justiție, a vorbit despre Comitetul Executiv Național al PSD de mâine, în care se va discuta, printre altele, și soarta ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Acesta a scăpat luni de un vot pe moţiunea simplă pe Justiţie, din Senat, după ce social democrații au decis să amâne pentru a treia oară, dezbaterea, cel puţin până pe 6 mai, când va avea loc următoarea şedinţă de plen.

Cătălin Rădulescu a mai discutat cu jurnalistele Libertatea și despre prestația premierului Viorica Dăncilă, dar și despre așteptările PSD de la alegerile europarlamentare. Vezi aici interviul integral!


Citește și… INTERVIURILE LIBERTATEA | Preotul Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, despre Notre-Dame: ”Această tragedie trebuie să ne apropie, într-o Europă dezbinată de valorile morale și creștine”


 

Close
Închide
  Close