Mergi direct la conținut »
INTERVIURILE LIBERTATEA: Deputatul PSD Cătălin Rădulescu: ”Am dat bani ca până la sfârșitul lui 2019 să nu mai fie școli cu toalete în curte”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > INTERVIURILE LIBERTATEA: Deputatul PSD Cătălin Rădulescu: ”Am dat bani ca până la sfârșitul lui 2019 să nu mai fie școli cu toalete în curte”

INTERVIURILE LIBERTATEA: Deputatul PSD Cătălin Rădulescu: ”Am dat bani ca până la sfârșitul lui 2019 să nu mai fie școli cu toalete în curte”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost invitatul emisiunii Interviurile Libertatea Live și a răspuns întrebărilor puse de jurnalistele Adriana Nedelea și Maria Andrieș.

La începutul emisiunii, deputatul PSD a făcut mai multe declarații despre cazul șocant al băiatului de trei ani, care a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea unei școli.

„Ar trebui să-i întrebați pe cei care au stat zece ani la putere. Noi am început un program pentru eliminara acestor toalete din curte. Am dat bani primăriilor până la sfârșitul anului să nu mai fie nicio școală cu toaletă în curte”, a declarat Cătălin Rădulescu, acuzându-l pe președintele Iohannis că a întârziat acest program prin blocarea bugetului.

Deputatul PSD a mai adăugat că, în cazul copilului din Iași, ar trebui să răspundă directorul școlii, deoarece „orice manager trebuie să fie atent ce se întâmplă acolo”.

Principalele declarații:

 • Nici nu ne intersesează ce spune domnul Iohannis, e important să transmitem mesajul oamenilor care au beneficiat de realizările PSD, medicii, studentii, agricultorii, juriștii. Oamenii din popor să ne spună dacă am făcut ceva, nu președintele Iohannis pe care noi nu l-am ales.
 • Noi dăm subvențiile de dinainte de anul în curs, în agricultură. Cauzele nu ne interesează, ci rezultatul.
 • Despre cazul copilului căzut în fosa septică. Ar trebuie să-i întrebați pe cei care au stat 10 ani la putere. Noi am inceput acest program pentru eliminarea acestor toalete din curte. Am dat banii primăriilor până la sfârșitul anului să nu mai fie nici o școală cu toaletă în curte. Ar trebui să-l întrebați pe domnul Iohannis care a blocat bugetul, de ce nu am putut să dăm bani școlilor
 • Sigur că e dureros, ca medic… Medicilor nu le puteti cere asta, ei trebuie să salveze vieți. E regretabil, e o tragedie maximă. Ar trebui să răspundă directorul școlii, orice manager trebuie să fie atent ce se întâmplă acolo, nu răspunde altul decât el (ce le poate transmite părinților copilului mort în fosa septică, n.r.).
 • Nu vrem să susținem cazuri sociale care nu sunt cazuri sociale. Cei apți de muncă trebuie să muncească, nu susținem decât cazuri sociale reale.
 • Mâine în comitetul executiv este restructurarea Guvernului, avem doi miniștri pe listă care vor candida la europarlamentare. Eu cred că domnul ministru trebuie să plece. El ocupă un post al partidului, nu concep să nu respecte deciziile Comitetului Executiv (despre Tudorel Toader).
 • Mâine vom vedea care este părerea premierului, este membru în Comitetul Executiv. Mi-e greu să cred că doamna premier, dacă va vedea că este un vot masiv, va refuza această măsură (Tudorel Toader, n.r.).
 • Domnul Toader a încercat să ne păcălească prin maniera sa profesorală. Domnul profesor în noiembrie-decembrie, când a particpat la ședința Comitetului Executiv, și-a asumat aceste coduri. Trebuia să spună de atunci: „nu vreau să le dau!”.
 • O comisie va lucra mâine să pună articolele constituționale în lege, o făceam până acum dacă nu ne păcălea Toader.
 • Niciodată nu s-a pus problema de a retrage sprijinul politic premierului (dacă refuză revocarea, n.r.), supărarea noastră este că am fost mințiți de acest ministru.
 • Urgența, în două chestiuni. El a înțeles-o, dar are amnezii. Eram obligați să facem lege la 45 de zile de la decizia CCR. Al doilea temei la modificările la Codul penal și Codul de Procedură ar trebui să se oprească anumite procese să fie eliberate anumite persoane. Dânsul cred că a înțeles că sunt oameni în pușcărie similar doamnei Udrea sau Bica care nu stau la soare, ci la pușcărie.
 • Dacă nu pleacă… Nu se poate asta, suntem un partid serios și vom demonstra asta, nu merge chestiunea asta dacă da sau nu, avem niște reguli. Miniștrii pe care îi pui trebuie să facă ce le spune partidul.
 • Mâine trebuie să luăm o decizie cu pinpong-ul ăsta între Minister și Parlament.
 • În 2013-2016, această grupare mafiotă „statul paralel”, judecători acoperiți, au decis ei cine intră în pușcrie, cine sunt denunțătorii, martorii mincinoși. Nicușor Constantinescu a spus chiar el cum a fost chemat la DNA să spună despre domnul Dragnea.
 • Mie, personal, procurorul Vartic mi-a cerut de față cu trei avocați, mi-a cerut să spun despre domnul Dragnea. I-am spus, „domnule, ești nebun?”. I-am spus că este șef de partid și este șeful meu.
 • Poporul le va arăta acestor oameni care au construit această structură mafiotă, le va demonstra prin vot acestor nenorociți care au vrut să subjuge statul de drept. La referndumul pe care îl așteptăm cu drag, poporul se va pronunța.
 • Celor doi securiști de la ”Adevărul” care au spus de mine ”Mitralieră” le cer 4 milioane de euro acestor mizerabili, nu pot să-și bată joc de revolționari.
 • Nici un stat, Guvern sau partid nu va face nimic pentru oameni în condițiile unui stat paralel. Cu toate mizeriile care s-au făcut înainte, oamenilor noștri, de către statul paralel. Să avem o justiție care să condamne pe probe, cum era înainte, pe vechiul Cod Penal.
 • Singurele probe la dosarul meu au fost convorbirile telefonice cu fratele meu cu care eram asociat. Pe baza lor, fără să fur nimic fără să fac o pagubă, mi-au făcut un dosar și au spus că am făcut operațiuni financiare de comerț. Au spus că eu conduceam de facto compania.
 • Moral, e o problemă pentru că dacă ești condamnat nevinovat… Perioada de probă a trecut. Era în anul 2013, o justiție supusă statului paralel (despre dosarul său penal n.r.).
 • E normal să vină niște USR-iși să subjuge statul de drept, să vândă țara strănătății? Coldea, Maior, sunt niște extratereștri?
 • Nu vom lăsa pe niciunul din cei care ne-au condamnt să rămână în picioare. Vor ajunge în pușcărie toți.
 • Judecătorii nu mai pot să fie Dumnezeu pe pământ, la fel cum un medic poate ajunge la pușcărie. Judecătorul care judecă nedrept, ori procurorul care a primit un bilețel de la SRI și face un dosar penal.
 • Noi, în Argeș, am investit foarte mult în școli. Fiecare zonă e condusă de oameni. Dacă ați merge un pic prin comune… În Argeș sunt 240 de proiecte, școli, grădinițe, canalizare, apă. Săptămâna trecută s-au inaugurat patru școli.
 • Ca ministru al dezvoltării, în 2013, domnul Dragnea nu a dat bani la săli de sport, este o minciună.
Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment
Recomandări

Andreea Bălan face nuntă azi. Cum arată prima dintre cele trei rochii de mireasă pe care le va purta la eveniment

Claudia Ghițulescu a avut un șoc când a aflat cu cine a înșelat-o soțul ei. Amanta are doar 20 de ani
Recomandări

Claudia Ghițulescu a avut un șoc când a aflat cu cine a înșelat-o soțul ei. Amanta are doar 20 de ani

Anca Serea rupe tăcerea și le răspunde celor care spun că e sectantă: ''Sunt de religie...'
Recomandări

Anca Serea rupe tăcerea și le răspunde celor care spun că e sectantă: ''Sunt de religie...'

Unul dintre parlamentarii care au cerut insistent OUG pe justiție, Rădulescu va fi prezent în studioul Libertatea și va vorbi despre Comitetul Executiv Național al PSD de mâine, în care se va discuta, printre altele, și soarta ministrului Justiției, Tudorel Toader. Acesta a scăpat luni de un vot pe moţiunea simplă pe Justiţie, din Senat, după ce social democrații au decis să amâne pentru a treia oară, dezbaterea, cel puţin până pe 6 mai, când va avea loc următoarea şedinţă de plen.

Cătălin Rădulescu va mai discuta cu jurnalistele Libertatea și despre prestația premierului Viorica Dăncilă, dar și despre așteptările PSD de la alegerile europarlamentare.


Citește și: 

INTERVIURILE LIBERTATEA | Preotul Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, despre Notre-Dame: ”Această tragedie trebuie să ne apropie, într-o Europă dezbinată de valorile morale și creștine”

 
 
Close
Închide