Mergi direct la conținut »
UPDATE. Cătălin Rădulescu vrea dezincriminarea abuzului în serviciu; Ce răspunde Dragnea
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Cătălin Rădulescu vrea dezincriminarea abuzului în serviciu; Ce răspunde Dragnea

UPDATE. Cătălin Rădulescu vrea dezincriminarea abuzului în serviciu; Ce răspunde Dragnea

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că va propune modificări la programul de guvernare pe tema justiţiei, între care respectarea Directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie şi a precizat că susţine în continuare dezincriminarea abuzului în serviciu. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurări că abuzul în serviciu nu va fi dezincriminat.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 20.10 Preşedintele PSD, Liviu Dragnea nu este de acord cu deputatul PSD Cătălin Rădulescu. „Nu am fost de acord cu declaraţiile domnului Cătălin Rădulescu, drept pentru care nu avem în intenţie să dezincriminăm abuzul în serviciu. Nici vorbă de aşa ceva”, a precizat Liviu Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.

Liderul social-democraţilor a adăugat că orice modificări din programul de guvernare vor fi discutate şi prezentate, pentru că, susţine el, nu mai doreşte să se discute despre propuneri care, până la urmă, nu se vor regăsi în programul de guvernare. „Nu vor fi modificări majore, pentru că nu avem ce, e vorba doar de o actualizare şi câteva adăugiri pe care le-am discutat şi astăzi în coaliţie”, a explicat Dragnea.


Rădulescu a precizat, la sediul PSD, că va propune să se respecte prezumţia de nevinovăţie şi Directiva europeană care este propusă în toate ţările europene şi ceea ce propune comisia pe justiţie din Parlamentul European.

”Voi propune în programul de guvernare şi în codul nostru de conduită şi în statutul PSD”, a spus Rădulescu, despre prezumția de nevinovăție.

El a adăugat că își susține în continuare dezincriminarea abuzului în serviciu.

”În weekend, am stat cu toţi avocaţii, am discutat, am eliminat multe dintre amendamentele pe care le propusesem, erau peste 100 şi ceva de amendamente. Am modificat multe dintre ele ca şi formă, uitându-mă, de data asta, și cum era forma în Codurile penale ale altor state. (…) Abuzul în serviciu, de exemplu, propunerea mea va fi să îl dezincriminăm pentru că în 90% dintre state este dezincriminat. Deci, nu-și are sensul pragul, iar chestiunea penală poate să fie numai într-o formă agravantă, iar forma asta agravantă trebuie să o discutăm noi și să formulăm ce înseamnă formă agravantă”, a declarat Cătălin Rădulescu.

„O să fie multe discuţii, săptămâni întregi, pentru că eu sper să ajungem la o variantă cu care şi PNL să fie de acord”, a mai spus Rădulescu.

Citește și: Fotografii cu Elena Ceauşescu aproape goală, surprinsă pe plaja privată de la Neptun. Câţi bani vrea proprietarul pentru două poze

Close
Închide
  Close