Mergi direct la conținut »
Câți kilometri de autostradă vor fi construiți în 2018. Explicațiile directorului CNAIR
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Câți kilometri de autostradă vor fi construiți în 2018. Explicațiile directorului CNAIR

Câți kilometri de autostradă vor fi construiți în 2018. Explicațiile directorului CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are 100 de kilometri de autostradă construiți în 2018. Dintre aceștia, aproape 60 de kilometri vor fi dați în folosință până la sfârșitul acestui an.

Asta a declarat, luni, șeful CNAIR, Narcis Neaga, cu privire la stadiul lucrărilor la autostrăzile din țară.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că directorul CNAIR va fi demis dacă nu vor fi finalizați 100 de kilometri de autostradă până la sfârșitul acestui an.

Narcis Neaga a precizat că nu poate pune presiune suplimentară pe constructori pentru ca restul de 40 de kilometri, pe care a fost turnat deja asfalt, să fie dați în circulație. Șeful CNAIR susține că pot apărea probleme și a dat ca exemplu noua surpare de teren care s-a produs duminică noaptea pe autostrada A1, tronsonul Lugoj-Deva. Alunecarea de teren a avut loc în același loc în care a apărut o primă surpare în urmă cu o lună și jumătate.

Potrivit DC News, directorul CNAIR, Narcis Neaga, a declarat că a venit la conducerea companiei în luna mai, iar atunci nu era niciun kilometri de autostradă dat în trafic. A discutat cu constructorii care care lucrează pe autostrada Lugoj-Deja despre posibilitatea finalizării lucrărilor în acest an, în condițiile în care aceștia au termene de execuție în vara lui 2019.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

Dintre cei aproape 60 de kilomeri care vor intra în circulație, Narcis Neaga a spus că este vorba despre două segmente pe segmentul Sebeş – Turda, finalizarea segmentului Gilău – Nădăşelu, după finalizarea podului peste Someş de la Gilău, segmentul Cîmpia Turzii – Târgu Mureş, precum şi o porţiune de 6 km la intrarea în Bucureşti a autostrăzii Bucureşti – Ploieşti, care ar putea fi dată în folosinţă vineri 14 decembrie, notează Mediafax.

Șeful CNAIR susține că restul de 43 de kilometri ar putea fi daţi în folosinţă în martie 2019, însă a subliniat că acest lucru nu este un termen contractual. De asemenea, constructorii sunt în întârziere cu 45 de zile, din cauza ploilor care au fost, dar sunt cu lucrările în avans. Astfel, termenul din contracte pentru finalizarea Lujoj – Deva este perioada iulie – august 2019.

Potrivit Mediafax, Narcis Neaga a afirmat că a fost invitat, duminică, 9 decembrie, la sediul PSD, pentru a discuta situaţia celor 100 de kilometri de autostradă cu secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu.


Citește și  L-am văzut pe Burnei „operând” în instanţă. Mărturii ale părinților despre cum ar fi luat mită o somitate a medicinei!


 

Close
Închide
  Close