Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă, despre șeful CNAIR. "Pleacă acasă" dacă nu sunt finalizați 100 de kilometri de autostradă până pe 31 decembrie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Viorica Dăncilă, despre șeful CNAIR. "Pleacă acasă" dacă nu sunt finalizați 100 de kilometri de autostradă până pe 31 decembrie

Viorica Dăncilă, despre șeful CNAIR. „Pleacă acasă” dacă nu sunt finalizați 100 de kilometri de autostradă până pe 31 decembrie

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că șeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) "pleacă acasă" în cazul în care nu sunt finalizați 100 de kilometri de autostradă până pe 31 decembrie.

„Anul acesta, noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful CNAIR trebuie să vină şi să-mi spună: «Avem cei 100 de kilometri de autostradă». Dacă zice «nu-i avem», pleacă acasă. Deci avem un act semnat, am promis acest lucru, trebuie să-l facem”, a afirmat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Prim-ministrul a menționat că în ianuarie va fi desemnat câștigătorul licitației pentru autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov. La sfârșitul lunii iulie, Viorica Dăncilă spunea că până în septembrie se lansează licitația pentru autostrada Comarnic-Brașov. Acest lucru a avut loc, însă, în luna octombrie.

„Pe parteneriat public-privat am scos autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, avem până acum 18 solicitări. La jumătatea lunii ianuarie, deja vom desemna pe cel care va construi această autostradă, deci sperăm ca în cel mai scurt timp să avem şi această autostradă. Bineînţeles că analizăm foarte atent ceea ce se întâmplă şi cu celelalte autostrăzi”, a spus Dăncilă.

Potrivit Agerpres, Premierul a afirmat că lucrările la autostrăzi sunt monitorizate cu atenţie, iar termenele trebuie respectate.

„Ştiu că mai avem unele probleme legate de autorizaţiile de mediu, mai avem la Piteşti – Sibiu două tronsoane unde trebuie să vedem studiile geologice. Ne dorim să realizăm acest lucru şi eu sper ca în timpul guvernului pe care îl conduc să începem această autostradă, dar, în acelaşi timp, acordăm o mare atenţie legării coridoarelor europene, dar şi pe partea de Moldova, care pentru noi este o prioritate. Vrem să vedem cum realizăm acest lucru, poate chiar combinând fondurile europene cu parteneriatul public- privat”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citește și Cum se tergiversează un accident grav: poliția a cerut de la Garda de Mediu un număr de mașină greșit! În loc de MH, a întrebat de MM, iar Garda a răspuns: „Nu e mașina noastră!”


 

Close
Închide
  Close