Mergi direct la conținut »
CCR, a patra amânare pentru sesizările depuse împotriva Codurilor penale. Când a fost stabilit noul termen
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > CCR, a patra amânare pentru sesizările depuse împotriva Codurilor penale. Când a fost stabilit noul termen

CCR, a patra amânare pentru sesizările depuse împotriva Codurilor penale. Când a fost stabilit noul termen

Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat astăzi, pentru a patra oară, sesizările depuse de PNL, USR și președintele Klaus Iohannis privind modificările aduse de Parlament Codului penal şi Codului de procedură penală. Noul termen a fost stabilit pentru săptămâna viitoare, pe 4 iulie 2019.

De Dragoș Tănase,

La termenul anterior, în data de 4 iunie, dezbaterea modificărilor aduse celor două acte normative a fost amânată pentru 26 iunie, după venirea noilor judecători la CCR: Simina Tănăsescu, numită de președintele Klaus Iohannis, Cristian Deliorga, numit de Senat la propunerea PSD și Gheorghe Stan, numit de Camera Deputaților, tot la propunerea PSD.

Ultima amânare a avut loc la finalul lunii mai, motivul fiind, potrivit unor surse din cadrul CCR consultate de G4Media.ro, trimiterea cu întârziere a concluziilor de către judecătorii raportori, astfel că ceilalți membri ai Curții nu au avut timp să își formeze o părere.

Judecător raportor pe Codul penal este președintele Curții, Valer Dorneanu, iar pe Codul de procedură penală este fostul șef al DNA, Daniel Morar.

Sursele consultate au explicat și că în ședința de la finalul lunii mai nici măcar nu s-a intrat pe dezbaterea celor două acte normative.

Foto: Inquam Photos / George Călin


Citește și:
Site-ul CCR a fost spart de hackeri. Valer Dorneanu: „Au apucat să publice nişte poze şi mesaje fără înţeles, ne vom adresa instanţei”


Close
Închide
  Close