MENIU CAUTĂ

Ce conține documentul semnat de Donald Trump și Kim Jong-un

Distribuie

AFP dezvăluie ce conține documentul semnat de Donald Trump și Kim Jong-un. Astfel, Statele Unite ale Americii se angajează să acorde „garanţii de securitate” Coreei de Nord, arată textul documentului semnat marţi de preşedintele american Donald Trump şi de liderul nord-coreean Kim Jong Un.

”Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, și liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, au căzut de acord pentru a coopera pentru dezvoltarea noilor relații dintre SUA și Coreea de Nord și pentru promovarea păcii, prosperității și secuității Peninsulei Coreea și a lumii”, scrie la sfârșitul documentului.

CNN atrage atenția că documentul semnat de Kim Jong-un și Donald Trump seamănă izbitor cu declarația de la Panmunjom, semnată de Kim Jong-un și președintele Coreei de Nord, Moon Jae-in.

De asemenea, documentul curpinde și faptul că liderul de la Phenian, Kim Jong-un, se angajează în baza principiului unei „denuclearizări complete a peninsulei coreene”, scrie Agerpres.

Donald Trump și Kim Jong-un au semnat luni, după discuțiile avute la Singapore, un document, fără însă a da detalii despre conținutul acestuia. Președintele american a vorbit doar despre „un document foarte important, un document foarte cuprinzător”. De cealaltă parte, Kim Jong-un s-a referit la „document istoric”,  prin care cele două părţi vor „lăsa trecutul în urmă” şi lumea va „vedea o schimbare majoră”, relatează Xinhua.

FOTO: EPA

Totodată, Donald Trump a spus că denuclearizarea Coreei de Nord „va începe curând” și a spus că îl va invita pe Kim Jong-un la Casa Albă.

Summit-ul istoric dintre Donald Trump și Kim Jong-un a avut loc marți, pe insula Sentosa, din Singapore. Este prima întâlnire între un președinte american și un lider nord-coreean.


CITEȘTE ȘI; ANALIZĂ. De ce s-a văzut mitingul PSD ca un exercițiu de forță și intimidare și cum au ajuns toți contestatarii Puterii ”șobolani”


FOTO: CNN

Citește mai multe despre Donald Trump, kim jong un, Coreea de Nord și summit pe Libertatea.

Comentarii