l Tineti macar in aceasta perioada un caiet cu socoteli. Notati banii pe care ii mai aveti si cheltuielile estimate pentru saptamanile urmatoare. In functie de diferente, veti constata cat de dezechilibrat este bugetul dumneavoastra.
l Incercati sa nu faceti imprumuturi mari. Acestea nu fac decat sa perpetueze dezechilibrul financiar al familiei.
l Limitati, cel putin luna aceasta, consumul de cafea, bauturi si tigari.
l Nu mai cheltuiti multi bani pe carne. Oricum, produsele consumate zilele acestea asigura confortul caloric pentru o perioada de abstinenta culinara. Dupa epuizarea mancarurilor din frigider, cumparati mai multe verdeturi, lactate si peste.
l Chiar daca va este mai greu, urmariti discounturile la alimente. Comparati preturile din piata cu cele din supermarket. Cumparati de unde este mai ieftin.
l Limitati pe cat posibil consumul de electricitate, gaze si apa. Vorbiti mai putin la telefon. Mai ales la cel mobil. Economiile se vor simti la facturile din luna urmatoare, asa ca va veti putea achita micile imprumuturi.
l Daca ati planificat cheltuieli pentru imbracaminte sau incaltaminte, este bine sa le amanati pentru alta data.
l In aceasta perioada sunt excluse investitiile majore. Daca rezervele sunt mai mici decat cheltuielile anticipate pana la urmatorul salariul nu cumparati obiecte electrocasnice sau electronice. Nici chiar daca aveti de unde sa luati bani cu imprumut.
l Mare atentie la cheltuielile fixe. Facturile pentru intretinere, abonamentul tv, telefon si electricitate au scadenta in perioada imediat urmatoare. Nu e bine sa amanati toate platile. In functie de intelegerea adminis-tratorului, platiti numai jumatate din intretinere. Luna urmatoare, nu mai este inclusa caldura, asa ca intretinerea va fi mai mica cu cateva sute de mii de lei.
l Verificati datele scadente la facturi. Veti plati facturile cu data scadenta apropiata pentru a nu acumula penalizari mari. Cateva zile intarziere pentru facturile cu scadenta in apropierea datei salariului nu aduc penalizari mari.

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire
HOROSCOP

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire