Acțiunea prevedea atacarea demonstranţilor din Piaţa Operei cu tancuri şi TAB-uri, încercuirea şi arestarea lor, urmate de aducerea altor muncitori, militari şi securişti fideli regimului.

Totuși, cu o zi înainte, Timişoara se declarase oraş liber, iar în stradă erau sute de mii de oameni.

Cu toate acestea, generalii aflaţi la Timişoara au întocmit un plan complex, conform căruia demonstranţii din Piaţa Operei urmau să fie atacaţi cu unităţi de TAB-uri şi două elicoptere dinspre Catedrală şi 50 de tancuri dinspre hotelul „Continental”.

Unităţile militare din cazarma Oituz trebuiau să înconjoare zona pentru a împiedica pătrunderea altor protestatari, scrie memorialulrevolutiei.ro.

Demonstranţii aflaţi în Piaţa Operei urmau să fie dispersaţi şi arestaţi, iar în locul lor, în piaţă să intre două coloane de muncitori aduşi de activiştii de partid de pe platforma industrială din Calea Buziaşului, urmaţi de militari MApN şi 22.000 de gărzi patriotice din Oltenia (Citește mai multe pe revolutions.mediafax.ro.).

În acest timp, Revoluția ajunge și la București, iar în Piața Universitășii mor primii eroi.

Ruxandra, Violeta, Florin, Vinerian, Mihai, Cristi şi Radu sunt şapte tineri care nu s-au cunoscut niciodată.

Au murit împreună, în faţa Sălii Dalles din Bucureşti, iar de atunci, ei sunt pomeniţi laolaltă în toate actele de cercetare ale procurorilor.

După 30 de ani de anchete, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru uciderea lor.


Citeşte şi:

Klaus Iohannis a depus jurământul pentru cel de-al doilea mandat: ”Bilanțul ultimilor 30 de ani nu este satisfăcător”

7 superlecturi de weekend. De la poveştile Revoluţiei până la copiii români care se fac mari în afara ţării şi problemele penale ale consilierilor ministrului Sănătăţii

Ascultă înregistrarea din 20 decembrie 1989, când Europa Liberă a demonstrat românilor că forțele de represiune ale lui Ceaușescu trag în popor!

„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit