Mergi direct la conținut »
Ce se întâmplă cu difuzarea postului Pro TV în rețelele Telekom, de la 1 martie. Anunțul oficial făcut de operator
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ce se întâmplă cu difuzarea postului Pro TV în rețelele Telekom, de la 1 martie. Anunțul oficial făcut de operator

Scandalul dintre postul Pro TV și cei de la rețelele Telekom și NextGen s-a terminat cu puțin timp înainte de expirarea contractului. Inițial, Pro TV anunțase că se retrage din aceste rețele de la 1 martie, fiindcă vechiul contract expira azi, 28 februarie, iar unul nou nu fusese semnat încă.

Mai erau mai puțin de două ore până la momentul expirării vechiului contract când a venit anunțul oficial.

„Telekom Romania anunță că Telekom și NextGen vor continua să difuzeze canalele Pro TV, începând cu 1 martie. În cadrul discuțiilor, Telekom Romania a explorat toate opțiunile de a pastra canalele TV în grilă”, se scria în anunțul așteptat de sute de mii de abonați.

Scandalul a pornit vinerea trecută, pe 22 februarie, când, în timpul emisiunii „Românii au talent”, pe scroll a apărut următorul mesaj:

„Vă informăm că în data de 28 februarie contractele de retransmisie ale PRO TV cu Telekom Romania Communications S.A. și NextGen Communications SRL vor expira. În pofida ofertelor PRO TV, Telekom și NextGen nu au agreat un nou contract.

Toate celelalte rețele vor continua să difuzeze canalele PRO TV. PRO TV oferă în continuare canalele sale către Telekom și NextGen și depune toate eforturile astfel încât abonații acestora să poată urmări noile sezoane ale emisiunilor sale precum Românii au Talent, dar și lansările producțiilor VLAD și Cântă acum cu mine”.

Reprezentanții Telekom au replicat că Pro TV a încercat o negociere de pe poziții de forță:

„Ne exprimăm dezamăgirea că un post de televiziune precum ProTV, cotat drept etalon al jurnalismului obiectiv şi echidistant, a putut recurge la o manevră incalificabilă de influenţare a negocierii comerciale dintre părţi, apelând la constrângerea noastră prin mijloace de intimidare menite a ne determina să acceptăm condiţiile comerciale în discuţie”.

„ProTV a folosit o tactică brutală de denigrare şi calomniere a grupului Telekom Romania”, a mai explicat Telekom.


Peste 500 de elevi învață într-o școală fără acoperiș, în Timișoara. Clădirea distrusă de o furtună, în septembrie 2017, nu a fost reparată nici până acum!<

Close
Închide
  Close