MENIU CAUTĂ

Cea mai nouă stațiune turistică din România are 29 de zimbri. Unde se află

Distribuie

Cea mai nouă stațiune turistică din România este în județul Brașov, în apropierea Cascadei Urlătoarea. Este o rezervație cu 29 de zimbri și a căpătat acest statut vineri, în mod oficial. La ceremonie au participat mai multe oficialități iar autoritățile locale speră să atragă mulți turiști prin...liniște, pentru că aici se descurajează sporturile cu motor.

Stațiunea cu zimbri și multă liniște este Vama Buzăului, o destinație deja cunoscută, dar căreia îi lipsea titulatura de stațiune turistică. Titlul l-a luat de abia după ce a îndeplinit mai multe criterii, precum existenţa unui centru de informare turistică, obiective turistice, locuri de cazare sau o sală de conferinţe.

Acest lucru este o atestare a ceea ce am realizat în localitatea noastră, a ceea ce avem, dar ne şi obligă de acum încolo şi în niciun caz nu vrem să-i aducem vreo atingere. Turiştii tocmai asta apreciază, că nu este o aglomeraţie foarte mare, nu este zgomot, încercăm inclusiv sporturile cu motor să le descurajăm, astfel încât cel care vine aici chiar să se liniştească, să-şi încarce bateriile, cum se spune”, a afirmat primarul din Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaş, citat de Mediafax.

Vineri a fost dezvelit panoul indicator la intrarea în localitate. Pentru păstrarea liniştii, sporturile cu motor sunt descurajate aici.

Ministrul turismului, Bogdan Trif, le-a recomandat autorităților de la Vama Buzăului să pună în valoare şi zona montană.

Cu siguranţă, punctul de atracţiei – rezervaţia de zimbri – va fi în continuare punctul dumneavoastră central prin care atrageţi turiştii, dar vă sfătuiesc să încercaţi să puneţi în valoare în special zona montană, poate pe viitor o să dezvoltăm un domeniul schiabil în apropiere, astfel ca oamenii să vină să petreacă aici cât mai mult timp, pentru că, aşa cum v-am spus, cât mai mulţi turişti înseamnă bani pentru comunitate şi dezvoltare în zonă”, a spus oficialul.


Citește și: EUROVISION 2019. Laura Bretan și-a adus din America rochia pentru semifinala Selecției Naționale. Nu iese pe scenă până nu se roagă!


 

Citește mai multe despre zimbru pe Libertatea.

Comentarii