Biroul este spațiul în care ne petrecem cele mai multe ore pe săptămână. Site-ul hassle.com, preluat de Monitorul de Cluj, a întocmit un top ce include cele mai murdare obiecte din birou.

Filtrul de apă este folost în fiecare zi să ne hidratăm, dar acesta este gazda pentru milioane de bacterii, mai ales în zona robinetului.

Frigiderul este locul în care angajații își țin mâncare, dar și sandvișurile și iaurturile expirate. În acest mediu, bacteriile prosperă, de aceea frigiderul de la birou ar trebui curățat la fiecare două zile. Potrivit cercetătorilor, într-un frigider există aproape 8.000 de colonii de microbi pe centimetrul pătrat.

Cuptorul cu microunde poate fi folosit chiar și de 30 de ori pe zi, fiind plin de microbi din cauza combinației de particule dintre carne și legume. Ca să se înmulțească, bacteriile au nevoie de căldură, hrană și umiditate ca să se înmulțească. De aceea, cuptorul cu microunde ar putea să ne pună în pericol sănătatea.

Dozatorul de săpun reprezintă o altă sursă de microbi. Un studiu realizat de Universitatea din Arizona arată că o treime dintre dozatoarele de săpun sunt contaminate de bacterii. Ca să nu vă îmbolnăviți, cel mai bine ar fi să vă spălați bine pe mâini.

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România
Recomandări

Statele care au votat împotriva Laurei Codruța Kovesi pentru Parchetul European. Cum a votat până la urmă România

Pe masa de birou există peste 10 milioane de bacterii. Suprafața biroului adăpostește de 400 de ori mai multe bacterii decât scaunul de toaletă. Pentru a vă menține spațiul în care munciți curat și sănătos, ar fi bine să-l curățați în fiecare săptămână cu șervețele antibacteriene sau cu o soluție pe bază de oțet.

Tastatura adăpostește mii de microbi. Folosită opt ore în fiecare zi, tastatură există celule moarte din piele, resturi de mâncare și transpirație. Este recomandat să ștergem tastatura și să o răsturnăm măcar o dată pe săptămână pentru a o curăța.

Mouse-ul este expus bacteriilor produse de transpirație, particule de mâncare și praf. Studiile arată că 10 la sută dintre angajați nu și-au curățat niciodată mouse-ul.

Imprimanta și xeroxul devin locuri care găzduiesc bacteriile. Dispozitivele sunt atinse de aproape 300 de ori pe zi, de aceea se recomandă ștergerea acestora, în zona digitală, înainte de fiecare utilizare.

Căștile sunt o sursă de bacterii care se răspândesc din cauza părului, transpirației și a cerii din urechi. După o oră de folosire a căștilor, numărul microbilor se înmulțesc chiar și de 700 de ori. De aceea, împrumutul căștilor, devenit un obicei între colegi, ar trebui evitat.

Obiceiul de a muşca creioanele sau pixurile este neigienic din pricina transferului de bacterii și de microbi. Unul din cinci angajați recunoaște că are ticul de a ronțăi pixurile.

FOTO Suferință maximă la U Cluj - Petrolul » Două fane ale „lupilor galbeni” au plâns în hohote pe Cluj Arena
GSP.RO

FOTO Suferință maximă la U Cluj - Petrolul » Două fane ale „lupilor galbeni” au plâns în hohote pe Cluj Arena

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine
HOROSCOP

Horoscop 21 septembrie 2019. Trei zodii au o șansă URIAȘĂ să își schimbe viața în bine