Mergi direct la conținut »
Cercetări extinse în dosarul Laurei Codruța Kovesi. Este anchetat comunicatul Parchetului General privind extrădarea lui Nicolae Popa
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cercetări extinse în dosarul Laurei Codruța Kovesi. Este anchetat comunicatul Parchetului General privind extrădarea lui Nicolae Popa

Cercetări extinse în dosarul Laurei Codruța Kovesi. Este anchetat comunicatul Parchetului General privind extrădarea lui Nicolae Popa

Secţia pentru anchetarea magistraţilor a extins cercetările în dosarul Laurei Codruţa Kovesi şi efectuează cercetări in rem în privinţa comunicatului de presă din 9 ianuarie 2017 al Parchetului General, privind extrădarea lui Nicolae Popa. Faptele anchetate sunt favorizarea făptuitorului şi fals în declaraţii, au precizat surse judiciare.

Comunicatul de presă supus cercetărilor şi transmis de către reprezentanţii Parchetului General în data de 9 ianuarie 2017 este:

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanţă începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracţiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informaţiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmaţii făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menţionată prin intermediul înregistrărilor difuzate.

În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în ţară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliţia Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituţie. Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept”.

În acest dosar, fostul procuror şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat vineri, la ieşirea de la audierile din Secţia pentru Investigarea Magistraţilor, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi că a făcut două cereri de recuzare.

Kovesi a mai spus că nu a fost dispusă o măsură preventivă în cazul său. Procurorul de caz este Adina Florea, iar cererea de recuzare a ei din dosar a fost respinsă de către şeful Secţiei de anchetă, Gheorghe Stan.

Fotografie principală: Inquam Photos / Octav Ganea


Dr. Alexandrescu, medic plecat în Franța de la Spitalul Județean Ilfov, acuză: „Protectoarea medicului fals m-a împins să plec! Aceste abuzuri ale șefilor ne fac să emigrăm”

Close
Închide
  Close