Mergi direct la conținut »
CES 2019: Google Assistant ascultă un miliard de dispozitive
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > CES 2019: Google Assistant ascultă un miliard de dispozitive

CES 2019: Google Assistant ascultă un miliard de dispozitive

Google Assistant este prezent pe aproape un miliard de dispozitive din întreaga lume, prag care va fi atins la finele acestei luni, potrivit gigantului american, citat de către Engadget.

De Daniel Ionașcu,

Google Assistant folosește inteligența artificială și este rivalul pregătit de către Google pentru Alexa de la Amazon, Siri de la Apple și Cortana de la Microsoft.

Acesta se găsește pe smartphone-urile și tabletele Android, dar și pe boxele inteligente produse de către Google și partenerii săi ori pe mașinile cu Android Auto.

Concomitent se regăsește pe televizoarele inteligente și decodoarele media cu Android TV, ori micro-consolele Nvidia cu acest sistem de operare.

Mai nou, însă, Google Assistant ia cu asalt și televizoarele rivalilor: LG și Samsung au anunțat că dispozitivele lor vor suporta programul de inteligență artificială al Google. Acestea vor suporta, însă, și Alexa de la Amazon.

Google Assistant este disponibil acum în 30 de limbi din lume și în 80 de țări. Numărul utilizatorilor săi a crescut de patru ori în ultimul an.

Alexa, cel mai apropiat rival

De partea cealaltă, nici Amazon nu stă cu mâinile în sân: Alexa se regăsește în special pe boxele inteligente Echo, produse tot de către Amazon și care sunt cele mai vândute din lume.

Concomitent, Alexa se mai găsește și pe Fire TV Stick și pe televizoarele cu sistemul de operare Fire TV OS. Astfel de modele produce, spre exemplu, grupul japonez Toshiba.

Alte dispozitive conectate la Alexa sunt frigiderele inteligente și mașinile de spălat ale LG.

Amazon a anunțat recent că peste 100 de milioane de dispozitive cu Alexa au fost vândute la nivel mondial.

Close
Închide
  Close