MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Charlie Hebdo, ironie macabră după incendiul de la Catedrala Notre-Dame

Distribuie

Charlie Hebdo a decis să-și dedice numărul de această săptămână incendiului care a avut loc luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris. Revista de satiră nu de dezminte nici de această dată și trasează o paralelă îndrăzneață între măsurile pe care Emmanuel Macron le pregătește și incendiul care a devastat clădirea istorică. 

Pe prima pagină a revistei Charlie Hebdo apare chipul caricaturizat al președintelui Franței. Macron este desenat cu zâmbetul crud și capul încornorat de două turnuri cuprinse de foc, iar flăcările cuprind sigla revistei.

„Reformele. Încep de la rama”, este mesajul care însoțește desenul și care face aluzie la structura de lemn a catedralei distruse de flăcări, o referință directă la problema reformelor propuse de președintele Franței.

Un incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit. Nicio persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume.

Foto Twitter


VIDEO | Tribut impresionant pentru Catedrala Notre-Dame, pe străzile din Paris. Momentul a fost filmat de un turist


 

Comentarii