Mergi direct la conținut »
Cine este atacatorul care a înjunghiat mortal doi oameni pe London Bridge. Fusese condamnat pentru terorism Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Cine este atacatorul care a înjunghiat mortal doi oameni pe London Bridge. Fusese condamnat pentru terorism

Cine este atacatorul care a înjunghiat mortal doi oameni pe London Bridge. Fusese condamnat pentru terorism

Bărbatul care a comis, vineri, atacul din centrul Londrei, ucigând doi oameni și rănind alți trei, fusese condamnat pentru infracțiuni legate de terorism și era eliberat condiționat, scrie BBC.

De Andreea Radu,

Poliția Metropolitană a transmis că atacatorul care a fost împușcat mortal de forțele de ordine este Usman Khan, un tânăr de 28 de ani care fusese condamnat în 2012 pentru infracțiuni cu caracter terorist, potrivit BBC.

El a fost eliberat condiționat din închisoare în luna decembrie a anului trecut și purta o brățară electronică de supraveghere în momentul comiterii atacului.

Usman Khan a fost arestat în 2010 și condamnat la 8 ani de închisoare după ce a fost prins că plănuia să arunce în aer Bursa din Londra și că înființase o tabără de antrenament terorist.

Usman Khan, autorul atacului de pe London Bridge (WEST MIDLANDS POLICE)
Usman Khan, autorul atacului de pe London Bridge (WEST MIDLANDS POLICE)

La el acasă, polițiștii au descoperit atunci o hârtie pe care erau scrise de mână alte posibile ținte, printre care Ambasada SUA, domiciliul lui Boris Johnson, pe atunci primar al Londrei, înaltul prelat al Catedralei Sf. Paul și doi rabini.

În prezent, poliția londoneză efectuează percheziții la o adresă din Staffordshire, unde Khan locuia.

Autoritățile britanice au transmis că atacul de vineri ar fi început la
Hall Fishmongers, o clădire de pe London Bridge, unde a avut loc o conferință a Universității Cambridge despre reabilitarea deținuților.

Suspectul a participat la eveniment, unde au fost prezente zeci de persoane, inclusiv studenți și foști prizonieri.

Inițial, Khan a atacat oamenii din interiorul clădirii, aflați la conferință, înainte de a continua pe podul din Londra.

În urma atacului, două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite și sunt acum internate. Atacatorul a fost imobilizat de către trecători și apoi împușcat de polițiști.


Close
Închide
  Close