Mergi direct la conținut »
Cine este chinezul care a murit în gara din Roman după ce a sărit dintr-un tren. Adolescentul de 16 ani iubea România și s-a înfășurat în tricolor de Centenarul Marii Uniri / VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cine este chinezul care a murit în gara din Roman după ce a sărit dintr-un tren. Adolescentul de 16 ani iubea România și s-a înfășurat în tricolor de Centenarul Marii Uniri / VIDEO

Cine este chinezul care a murit în gara din Roman după ce a sărit dintr-un tren. Adolescentul de 16 ani iubea România și s-a înfășurat în tricolor de Centenarul Marii Uniri / VIDEO

Yin Yuguo este adolescentul chinez de 16 ani care a fost găsit mort în gara din Roman, după ce a sărit dintr-un tren, convins că a încurcat gările. Tânărul era student la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău, iar era îndrăgostit de România. Pe 1 decembrie 2018, de Centenarul Marii Uniri, tânărul chinez a atras toate privirile, după ce a venit la Alba Iulia înfășurat într-un tricolor românesc.

Adolescentul chinez a ajuns în România, după ce a citit operele lui Mihai Eminescu în chineză.

„Era fascinat de Eminescu! (…)Yin Yuguo avea 16 ani. A ajuns la noi, la universitate, în toamna lui 2018, ca student la clasa pregătitoare. Avem un astfel de program pentru viitorii studenți străini. El absolvise liceul în țara lui și plănuia să stea patru ani în Bacău, timp în care să învețe limba și să termine Facultatea de Litere. A colaborat cu Institutul Cultural Român din Beijing, iar dragostea lui pentru România a început după ce l-a citit pe Eminescu în chineză”, a declarat Ioan Dănilă, profesor la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, pentru Recorder.

Yuguo visa să învețe limba română pentru a putea traduce operele literaturii românești în chineză.

„Era singurul copil al unei familii de intelectuali: mama sa e profesoară universitară de limba și literatura chineză, iar tatăl e profesor de cultură și civilizație indiană. Visul lui Yuguo era să învețe limba română și să traducă literatură românească în limba chineză. Acum două săptămâni, pe 15 ianuarie, de ziua lui Eminescu, a mers, fără să-l fi trimis cineva, să recite din Eminescu, în chineză, la o manifestare culturală de la Galeria Alfa, din Bacău. Era un aventurier, lua trenul să viziteze case memoriale de scriitori, muzee, încerca să înțeleagă țara în care ajunsese. Era o excepție, am avut mulți studenți străini, dar niciunul atât de pasionat de cultura românească”, a precizat profesorul Dănilă, conform sursei citate.

Pe 1 decembrie 2018, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, adolescentul chinez a luat trenul personal din Bacău spre Alb Iulia, pentru că a vrut neapărat să fie prezent la festivități.

Yuguo a tras toate privirile, după ce a apărut înfășurat în tricolorul românesc, notează sursa citată.

Sâmbătă dimineaţă, Yin Yuguo a plecat cu trenul, de la Bacău, să vadă Cetatea Neamţului. În timp ce trenul era în mișcare, adolescentul chinez a vrut că a ajuns în Pașcani, deși, în realitate, se afla în gara din Roman.

Speriat, a sărit din tren, iar gestul i-a fost fatal. Yuguo a murit pe loc, după ce s-a lovit cu capul de o bornă kilometrică. După aproape o oră, un angajat CFR a descoperit trupul fără viață al adolescentului în timp ce trecea prin triaj.

Moartea studentului este anchetată de Poliție.

Sursă foto: captură video Recorder.ro


Citește și Trei bebeluși decedați cu infecție intraspitalicească la Suceava, în 2016, și un dosar peste care s-a lăsat tăcerea. Nici măcar expertiză medico-legală în 2 ani și jumătate! Răspunsul incredibil al procurorilor


 

Close
Închide
  Close