Mergi direct la conținut »
Cine este Eugen Tomac, a doua propunere PMP pentru funcția de premier
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Cine este Eugen Tomac, a doua propunere PMP pentru funcția de premier

Cine este Eugen Tomac, a doua propunere PMP pentru funcția de premier

Cine este Eugen Tomac. Deputatul este una din propunerile PMP pentru funcția de premier, alături de europarlamentarul Siegfried Mureșan


Citește și: Interviu cu Eugen Tomac, președintele executiv al PMP: ”Este regretabil că în opoziție nu există o voință de fier, pentru a pune PSD-ul la zid”


Eugen Tomac s-a născut în localitatea ucraineană Babele, în anul 1981 și este un politician, istoric și jurnalist român. Din 2012, este deputat în Parlamentul României.

În perioada 2000–2004 a fost președinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni și a coordonat proiecte naționale de tineret prin Centrul pentru Educație Democratică. În perioada 2004-2006 a coordonat programul „News to Know”, proiect implementat cu suportul Departamentului de Stat al SUA în zonele rurale defavorizate din România. A lucrat și în presă ca și redactor la Ziua, Confluențe, Radio România Cultural și Televiziunea Română.

În perioada 2005-2008 Eugen Tomac a lucrat în cadrul Administrației Prezidențiale pe probleme legate de românii de pretutindeni.

În octombrie 2008, Partidul Democrat Liberal l-a propus pe Eugen Tomac pentru alegerile parlamentare în Colegiul uninominal 2 pentru diaspora, unde a candidat pentru un fotoliu de deputat reprezentând românii din Europa de Est și Asia, dar nu a primit calitatea de deputat, deși a obținut cele mai multe voturi.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

Eugen Tomac a candidat la alegerile legislative din 9 decembrie 2012 din partea PDL pe listele ARD pentru un loc de deputat in Colegiul 2 Diaspora pentru Camera Deputaților, care cuprinde și Republica Moldova, obținând 78% din voturile din colegiu.

În calitate de deputat, Tomac a avut mai multe inițiative pentru sprijinirea drepturilor românilor din Valea Timocului (Serbia), acordarea cetățeniei române etnicilor români din afara granițelor și dezvoltarea relațiilor cu Republica Moldova.

La data de 19 iulie 2013, deputatul Eugen Tomac a demisionat din PDL declarând că se va alătura Mișcării Populare.

Close
Închide
  Close