Mergi direct la conținut »
Cine este Gabriela Scutea, noul procuror-general al României
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Cine este Gabriela Scutea, noul procuror-general al României

Gabriela Scutea este noul procuror-șef al DNA, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea noilor procurori-șefi la DIICOT, DNA și Parchetul General.

De Bogdan Păcurar,

Citiți și un interviu cu Gabriela Scutea, realizat de jurnalista Sidonia Bogdan.

Gabriela Scutea a absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (1995) şi un master la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti (2008), potrivit CV-ului consultat de Agerpres.

În 2012 a absolvit „Colegiul Naţional de Informaţii”, în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”. A fost cadru didactic asociat la Universitatea „Transilvania” – Braşov, Facultatea de Drept şi Sociologie, disciplina Drept procesual penal (2003-2004), potrivit CV-ului publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, https://www.just.ro/.

CV Gabriela Scutea

Gabriela Scutea a debutat ca procuror la Brașov, între 1995 și 2006.

Din noiembrie 2006 până în mai 2013, a fost adjunct al Procurorului General (PÎCCJ), fiind responsabilă cu activitatea Secţiei judiciare, activitatea de resurse umane şi documentare; ordonator principal de credite (delegat) şi responsabilă cu implementarea programelor cu finanţare externă şi audit.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Din mai până în august 2013, a fost consilier al Procurorului General la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

A ocupat, de asemenea, poziţia de Înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiţionalităţilor stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupţie (sept. 2013-ian. 2016), se mai arată pe site-ul just.ro.

În ianuarie 2016, a fost numită secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei.

Close
Închide
  Close