Mergi direct la conținut »
Cioloș îi cere demisia ministrului Daea: ”În România guvernării lui Dragnea, el însuşi crescător de porci, porcii mor pe capete şi sunt aruncaţi în apa Dunării”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Cioloș îi cere demisia ministrului Daea: ”În România guvernării lui Dragnea, el însuşi crescător de porci, porcii mor pe capete şi sunt aruncaţi în apa Dunării”

Cioloș îi cere demisia ministrului Daea: ”În România guvernării lui Dragnea, el însuşi crescător de porci, porcii mor pe capete şi sunt aruncaţi în apa Dunării”

Cioloș îi cere demisia ministrului Daea: ”În România guvernării lui Dragnea, el însuşi crescător de porci, porcii mor pe capete şi sunt aruncaţi în apa Dunării”, a scris fostul premier, miercuri, într-o postare pe Facebook.

De Valentina Postelnicu,

„Eşecul cere asumare şi asumarea cere demisie. Nu pricep cum un ministru, cel al Agriculturii, care a fost incapabil să ia măsurile necesare împotriva răspândirii pestei porcine este astăzi calificat să gestioneze propriul dezastru. Când nu ai fost capabil să implementezi măsurile pe care le aveai la dispoziţie, le ştiai şi erai conştient de ce urmează, înseamnă că eşti incompetent. Niciun partid cât de cât responsabil nu te mai poate păstra în funcţie. Dar, în loc de demisie, domnul Daea îşi face din nou bilanţul”, spune Dacian Cioloș.

Fostul premier ironizează bilanțul făcut de ministrul Agriculturii.

”Cifre şi recorduri la hectar, ca pe vremea când mâncam salam cu soia. Asta, în timp ce România o ia pe calea crizei alimentare în care salamul sau ceafa de porc vor fi, din nou, ca în comunism, din soia. În România guvernării lui Dragnea, el însuşi crescător de porci, porcii mor pe capete şi sunt aruncaţi în apa Dunării, ca să avem pe lângă o catastrofă alimentară şi una ecologică. Ce nu sfârşeşte în Dunăre se aruncă în incineratoare odată cu o întreaga industrie construită pe capitalul românesc”, a scris Cioloș pe Facebook.

Cioloş spune că ceea ce se întâmplă este rezultatul „incompetenţei ministrului Agriculturii, a partidului care l-a numit şi a unui mod de abordare a guvernării profund defect, antieconomic şi antisocial”.

„PSD e un partid care ştie să promită, ştie să împartă banii altora şi cu acelaşi cinism ştie să distrugă munca altora. M-aş aştepta, deci, ca domnul ministru Daea să o tragă de mânuţă pe doamna premier Dăncilă, care coordonează şi Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, şi să plece amândoi tiptil şi ruşinaţi din Guvern. Singurul bilanţ pe care şi-l pot permite este cel al distrugerii unui sector prin incompetenţă şi corupţie ca mod de a guverna. Şi vreau să le spună crescătorilor de animale şi celor care şi-au pierdut sau riscă să-şi piardă porcul de Crăciun cum au de gând să rezolve problema. Pentru că nu mă aştept la nicio urmă de decenţă din partea lor”, a mai spus Cioloş în mesajul postat.

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”
Recomandări

Un medic hematolog a izbucnit: ”România nu poate începe cel mai eficient tratament pe pacienții COVID-19 pentru că nu are un test”

 

Ministrul Agriculturii a declarat, marți, că sunt întocmite 1.603 dosare de despăgubire pentru pesta porcină africană. Banii vor fi alocați în urma rectificării bugetare, dar există și fonduri europene pentru aceste despăgubiri.

În 18 județe, inclusiv București și județul Ilfov, au fost depistate focare de pestă porcină, potrivit hărții Comisiei Europene. Virusul a fost confirmat și la cea mai mare fermă de porci din România și a doua din Europa. Este vorba despre SC Tebu Consult Invest SRL, din Gropeni, județul Brăila, unde sunt aproximativ 140.000 de porci.

Citește și: EXCLUSIV/Dosarul „Tigrul de platan”, micul monstru care ne poate îmbolnăvi. Toată Europa se chinuie să scape de copacul care atrage insecta, noi îl plantăm abuziv

Close
Închide
  Close