Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Bamboo arde de 40 de ore! Pompierii militari țin sub control două focare din subsolul clubului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV. Bamboo arde de 40 de ore! Pompierii militari țin sub control două focare din subsolul clubului

EXCLUSIV. Bamboo arde de 40 de ore! Pompierii militari țin sub control două focare din subsolul clubului

După o noapte în care s-au luptat cu flăcările uriașe și după alte zeci de ore în care au scotocit printre resturile calcinate în căutarea eventualelor focare, pompierii de la ISU ”Dealul Spirii” București-Ilfov s-au întors astăzi la ceea ce a mai rămas din Clubul Bamboo. Militarii au descoperit că Clubul Bamboo încă arde la 40 de ore de la incendiu pentru că două focare din subsolul construcției prăbușite încă le dau bătăi de cap.

De Cristian Burcioiu,

Prăbușirea construcției metalice ”mâncată” de flăcările uriașe a făcut ca mici focare ale incendiului să coboare până în subsolurile clădirii făcută scrum. Din cauza riscului extrem ca resturile calcinate să mai cadă o dată – avertizare făcută și de specialiștii de la Inspectoratul de Stat în Construcții care au expertizat locul sinistrului -, militarii au luat decizia să nu intre în măruntaiele șubredei clădiri ci să controleze cele două puncte fierbinți din exterior.

”Cele două focare încă existente sunt sub control. Ard  mocnit, fumegă, dar nimeni nu riscă viețile pompierilor pentru a încerca o stingere rapidă. Inițial, am crezut că e abur, dar la cercetare ne-am dat seama că e fum. Echipaje cu mașini de stingere sunt permanent la fața locului. Din acest motiv, incendiul nu este declarat, oficial, ca fiind stins”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

La ordinul procurorilor, resturile calcinate vor fi ridicate cu o macara

Când cercetările pompierilor și ale criminaliștilor vor fi încheiate, resturile calcinate ale Clublui Bamboo care încă arde la 40 de ore de la incendiu vor fi strânse bucată cu bucată. În zona de siguranță stabilită de anchetatori va fi adusă o macara cu ajutorul căreia defuncțul loc de întâlnire al protipendadei din Capitală va fi ridicat într-o operațiune de demolare.

”Procurorii vor decide când se va permite accesul macaralei pentru a face curățenie. Acest lucru se vas întâmpla, oricum,după ce echipele de criminaliști și de specialiști în depistarea cauzelor incendiilor își vor termina cercetările”, au adăugat surse apropiate anchetei. Firește, la această operațiune vor asista și investigatori, iar în cazul apariției de noi probe vor interveni și le vor conserva pentru a fi examinate la Institutul Național de Criminalistică al Poliției Române.

Bamboo încă arde la 40 de ore de la incendiu.

Polițiști și pompieri militari păzesc zi și noapte ce a mai rămas din Clubul Bamboo care încă arde la 40 de ore de la incendiu.

Clubul distrus de incendiu este păzit și și noapte

Până atunci, însă, resturile calcinate ale Clubului Bamboo sunt păzite zi și noapte de forțe ale Poliției. Se urmează aceleași proceduri ca și în cazul nenorocirii de la Clubul Colectiv unde locul a rămas sub pază chiar și un an pentru ca probele din interior să nu fie alterate, dar și pentru ca echipele de investigatori să-și facă treaba în liniște. ”Aceasta situație poate dura chiar și câteva luni, în funcție de mersul anchetei”, au punctat sursele citate.

Fotografii: Cristian Burcioiu / Adrian Manolache

Close
Închide
  Close