Mergi direct la conținut »
S-a format coadă la Universitate, pentru semnarea petiției "Fără penali în funcții publice"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > S-a format coadă la Universitate, pentru semnarea petiției "Fără penali în funcții publice"

S-a format coadă la Universitate, pentru semnarea petiției „Fără penali în funcții publice”

Bucureștenii au făcut coadă la Universitate, pentru semnarea petiției "Fără penali în funcții publice", joi, 19 iulie. Campania are la bază o inițiativă cetățenească ce are ca scop interzicerea cetațenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat.

Acțiunea este inițiată de Uniunea Salvați România (USR) și își propune să strângă 500.000 de semnături. Demersul urmărește schimbarea Constituției, astfel încât cei cu o condamnare definitivă să nu mai poate fi aleși în Parlament, primării, Consilii Județene și nu numai.

Și actorii din București au ieșit în Piața Universității pentru campania #FaraPenali, în după-amiaza zilei de miercuri, 18 iulie. Printre ei, s-au aflat Oana Pellea, Marius Manole și Victor Rebengiuc.

De exemplu, în luna mai, Primarul din Timișoara i-a făcut troțkiști pe cei din USR, care l-au agasat cu semnături pentru Campania Fără Penali. Nicolae Robu: „Sunt șeful Poliției Locale, eu dau ordine!”.

La începutul acestei luni, polițiștii locali din Ovidiu, județul Constanța, au amenințat o tânără care strângea semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”.


Citește și: VIDEO/ Bogdan Ene, neurochirurgul din Franța care vrea să revină acasă. ”Cine spune că nu se gândește să se întoarcă, fie s-a adaptat, fie minte”


 

Close
Închide
  Close