MENIU CAUTĂ

Polițiștii locali au amenințat o tânără care strângea semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”

Distribuie

Polițiștii au amenințat o tânără care strângea semnături pentru campania  „Fără penali în funcţii publice”. Veronica Enuşcă, o tânără care strângea semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”, pe faleza din orașul Ovidiu, județul Constanța, a povestit pe Facebook cum a fost obligată de oamenii legii să părăsească zona, fiind ameninţată că - astfel - va fi băgată în dubă.

„Stăteam pe o băncuță pe faleză îmbrăcată într-un tricou #fărăpenali și așteptam niște colegi când mi s-a spus să părăsesc zona.

Cred și eu că sunt emoționată când 6 bărbați încearcă să mă determine să părăsesc spațiul public, când îmi spun că nu mă privește cum se numesc, că „par penibilă” și că „mă bagă la dubă”.

Până la urmă am plecat”, a scris Veronica, pe contul ei de Facebook, alături de o filmare în care se observă cum mai mulţi poliţişti locali și un angajat al primăriei îi cer să plece.

De altfel, Uniunea Salvați România (USR) acuză abuzuri ale autorităţilor, în timpul campaniei de strângere a semnăturilor pentru iniţiativa sa de modificare a Constituţiei privind persoanele condamnate care ocupă funcţii publice.

Recent, preşedintele USR, Dan Barna, a enumerat mai multe cazuri în care voluntarii partidului au fost amendaţi, percheziţionaţi sau chiar atacaţi, spun ei. Pe de altă parte, USR reuşise să strângă abia 120.000 de semnături, în luna mai, din cele 500.000 necesare.

„La Chiajna a fost un atac cu ouă. Suntem fix în societatea lui Caragiale. La Constanţa , cortul nostru a fost vandalizat. La Timişoara, a fost sancţionat un senator al României”, spunea liderul USR, în luna mai.

Tot atunci, în Timişoara, primarul Nicolae Robu i-a numit „troţkişti” pe cei de la USR. Primarul Timișoarei le-a spus că el este șeful Poliției Locale și dă ordine când vrea, după ce a fost rugat de liderii USR Timiș, în centrul orașului, să semneze pentru campania „Fără penali în funcții publice”.

Cei din USR s-au întâlnit cu Robu pe strada Alba Iulia, unde adunau semnături. Edilul Timișoarei a spus că s-a simțit agasat de voluntarii USR și i-a numit pe aceștia „personaje cu conduită de trotsky-iști se pretind luptători pentru legalitate, iar ei sfidează legea”.

Dan Barna a adăugat că, în cele aproape două luni de când a început campania „Fără penali în funcţii publice”, au reuşit să strângă 120.000 de semnături din toată ţara. Pentru a depune o iniţiativă de modificare a Constituţiei, sunt necesare 500.000 de semnături.

Liderii USR vor ca în legea fundamentală să fie introdusă interdicţia ca cei condamnaţi definitiv să ocupe funcţii publice. Mai exact, limitarea acestora de a fi aleşi să fie limitată în timp, în funcţie de pedeapsa primită.

„Nu putem accepta aşa ceva, de doi ani de zile stăm la conducerea domnului Dragnea, condamnat definitiv. Facem un apel la cetăţeni, să ne aducă liste, să descarce listele de pe site. Un stat în care a fi condamnat şi să conduci statul a devenit firesc. Devine o miză de supravieţuire pentru societate”, a precizat Dan Barna.

Foto – Captură video Facebook


Citeşte şi: Ce cred adolescenții din România despre politicieni: ”Ne vor minți atâta timp cât le vom permite” și ”I-aș lăsa să trăiască cu un salariu mizer”


Citește mai multe despre dan barna, Nicolae Robu, fara penali in functii publice, politia locala, semnaturi și usr pe Libertatea.

Comentarii