MENIU CAUTĂ

Cod galben de averse în Prahova și alte 10 judeţe, valabil duminică după-amiază

Distribuie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică, 19 august, o nouă avertizare nowcasting cod galben de averse pentru Prahova și alte 10 judeţe, valabilă duminică după-amiază.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 14:30, în judeţul Bistriţa-Năsăud (zona de munte, la peste 1.800 metri altitudine, dar şi în localităţile Rodna şi Şanţ), în judeţul Bacău (localităţile Moineşti, Oituz, Măgireşti şi zona montană), în judeţul Neamţ (în Tarcău şi Damuc) şi în judeţul Arad (îndeosebi în: Savârşin, Bârzava, Vărădia de Mureş, Petriş şi Bata) se vor semnala averse care vor cumula local 25 – 30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

Fenomene meteo similare sunt prognozate până în jurul orei 15:20 şi în zone din judeţele Prahova, Buzău, Caraş-Severin, Alba, Covasna, Harghita şi Sibiu.

Vă reamintim că suntem în plină avertizare meteo de instabilitate atmosferică, în weekendul 17-19 august.

Vezi prognoza meteo pentru perioada 19-26 august și află cum va fi vremea în următoarea săptămână.

Vremea 19 august 2018

  • În țară, vremea menține aceleași averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice, ce vor rămâne cantonate în regiunile intracarpatice ale țării, unde vor cădea pe spații relativ extinse. În restul teritoriului acestea se vor semnala doar izolat, iar Dobrogea va fi complet lipsită de precipitații. Din punct de vedere termic vremea va rămâne caldă, cu temperaturi maxime așteptate de până la 27-32 de grade Celsius în jumătatea nordică a țării și 31-36 de grade în cea sudică.
  • În Capitală, cerul se va mențin în mare parte senin și în ultima zi de weekend. Temperaturile se mențin ridicate atât pe parcursul zilei, cât și noaptea. Maximele termice vor atinge 33°C la amiază și 20°C pe timpul nopții. Pe timpul zilei nu sunt așteptate ploi, însă averse vor cădea sub formă de furtună cu fulgere pe timpul nopții.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.


Citește și: EXCLUSIV/Risipitorul Colea. Amintiri cu parfum și tutun cu Magda Răutu, soția regretatului actor


 

Citește mai multe despre ANM, averse, Bistrița Năsăud, Prahova și Vremea pe Libertatea.

Comentarii