MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2018 08:35

Cod galben de ceaţă în Bucureşti şi în alte 13 judeţe, sâmbătă dimineață

Distribuie

Administrația Națională de Meterologie (ANM) a emis sâmbătă, 8 decembrie, mai multe atenţionări nowcasting cod galben de ceaţă densă, valabile în Bucureşti şi în alte 13 judeţe din sudul şi estul ţării, pe durata următoarelor ore.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în Municipiul Bucureşti se va semnala ceaţă şi vizibilitate redusă sub 200 de metri.

Ceaţa va persista până la aceeaşi oră în zonele joase ale judeţelor Călăraşi, Giurgiu, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, Bacău, Vrancea, Galaţi, dar şi în localităţi din Mehedinţi, Olt şi Dolj. În zonele atenţionate vizibilitatea va fi redusă, local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Vremea 8 decembrie 2018

Vremea va fi închisă mai ales în vest, centru și nord, unde pe arii extinse va plouă slab. Unele ploi slabe izolate se vor semnala și în sud și est, dar mai cu seama după orele prânzului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică cu totul izolat în Transilvania precipitațiile se vor transformă și în lapovițe și ninsori.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 1 și 6 grade în Transilvania, Maramureș și Crișana, 4-9 grade în Banat și 2-7 grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate în zonele subcarpatice.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Află cum va fi vremea de sărbători. Vom avea temperaturi mai ridicate, de Crăciun și de Revelion.


Citește și… „Micul Messi”, copilul care și-a făcut tricou cu idolul lui dintr-o pungă de plastic, amenințat de talibani! Decizia luată de familie


 

Citește mai multe despre ANM, cod galben și Vremea pe Libertatea.

Comentarii