MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2018 19:06

”Micul Messi”, copilul care și-a făcut tricou cu idolul lui dintr-o pungă de plastic, amenințat de talibani! Decizia luată de familie

Distribuie

"Micul Messi", copilul din Afganistan care a devenit celebru după ce a confecționat tricoul idolului său dintr-o pungă de plastic- a fost nevoit să fugă de acasă, pentru a doua oră, din cauza amenințărilor talibanilor.

Familia lui Murtaza Ahmadi, acum în vârstă de șapte ani, și-a părăsit în miez de noapte locuința, după ce mai mulți lideri talibani le-au cerut bani ca să nu le răpească copilul. „Băiatul e celebru, acum, dați-ne banii pe care i-a trimis Messi ca să nu vă răpim copilul”, le-au transmis aceștia, potrivit mamei sale, relatează bbc.com.

Puștiul a devenit cunoscut în 2016, iar imaginile au devenit rapid virale. Își făcuse un tricou precum cel purtat de Lionel Messi, numai că folosise o pungă de plastic alb-albastră, iar pe ea scrisese cu markerul numărul purtat de fotbalist, 10. Mai târziu, și-a întâlnit idolul în Qatar, și a primit de la acesta, prin Unicef, sprijin financiar, ajutoare, și bineînțeles, tricoul original cu autograf.

Băiatul și familia lui locuiau în provincia hazni din sud-estul Afganistanului, care a ajuns recent să fie controlată de insurgenții talibani. Potrivit AFP, el și familia lui s-au mai refugiat o dată în Pakistan, în 2016, dar s-au întors când au rămas fără bani. Acum au ajuns în Kabul.

Familia consideră că celebritatea i-a transformat în țintele talibanilor, așa că au devenit pentru a doua oară refugiați. Mama băiatului a povestit că au plecat în toiul nopții, fără să poată lua nimic cu ei – nici măcar prețiosul tricou cu autograf de la Messi. Auziseră împușcături aproape și s-au speriat.

Jurnaliștii i-au întâlnit în Kabul. „Mi-e dor de Messi” le-a spus puștiul.

Sursa foto: EPA


Citește și: „Tatăl” adoptiv al Iuliei Dumanska acuză Federația Română de Handbal. Ioan Marta: ”Nu mă ajută deloc”


 

Citește mai multe despre Afganistan, refugiat și Talibani pe Libertatea.

Comentarii