Mergi direct la conținut »
Avertizări COD GALBEN de furtună în aproape toată țara, pânâ sâmbătă seara. Care sunt zonele vizate
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avertizări COD GALBEN de furtună în aproape toată țara, pânâ sâmbătă seara. Care sunt zonele vizate

Avertizări COD GALBEN de furtună în aproape toată țara, pânâ sâmbătă seara. Care sunt zonele vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi două atenţionări cod galben de ploi şi vijelii, care vizează aproapte toată ţară, valabile până sâmbătă seara.

De Dragoș Tănase,

Astfel, potrivit meteorologilor, primul cod galben a fost emis pentru 20 de judeţe din vestul şi sud-vestul ţării şi este valabil din această seara, de la ora 21:00 până sâmbătă dimineaţa, la ora 09:00.

În Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, vestul şi nordul Transilvaniei şi local în Carpaţii Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În după-amiaza zilei de vineri, astfel de fenomene se vor semnala temporar şi în regiunile estice şi sud-estice, însă pe arii mai restrânse.

Pentru ziua de sâmbătă, a fost emis un alt Codul galben care vizează 29 de judeţe din centrul, nordul, estul şi sud-estul ţării.

Astfel, pe 3 august, în intervalul orar 09:00 – 21:00, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, estul şi nord-estul Munteniei şi local în zona montană vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă
Recomandări

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, local în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 50…60 km/h.

Află prognoza meteo pentru august 2019. Cum va fi vremea în ultima lună de vară!

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

FOTO: Pixabay.com

Close
Închide
  Close