MENIU CAUTĂ
26 Iul. 2018 07:48

Cod galben de ploi torențiale în Iași și alte 23 de județe din țară. Zonele în care va ploua cu găleata

Distribuie

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi torențiale în Iași și alte 23 de județe din țară. Atenționarea meteorologică este valabilă pentru jumătate din țară, joi, până la ora 23.

Meteorologii spun că nu mai puțin de 24 de județe sunt vizate de această avertizare, dintre care 15 total în Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ilfov, Călăraşi şi în Constanţa, iar 9 parţial în Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi în Sibiu.

Cod galben de ploi torențiale în Iași. Harta cu Județele vizate de avertizarea cod galben de ploi torențiale

Județele vizate de avertizarea cod galben de ploi torențiale

În special în regiunile estice şi sud-estice, în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, mai ales în cursul după-amiezilor şi la începutul nopţilor, vor fi ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua izolat aspect de vijelie.

Prin acumulare sau în perioade scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20-25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată până la sfârşitul acestei săptămâni.

De asemenea, hidrologii au instituit un cod portocaliu de inundații pe râuri din 11 județe, valabil până vineri, la ora 10.00.


Citește și CORESPONDENȚĂ LIBERTATEA DIN RAFINA, GRECIA | Satul care a ars în proporție de 80%. Peste 30 de oameni au murit și jumătate din case au ars


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Încăierare în Parlament, între un deputat de la Putere şi unul din Opoziţie
Comentarii