Mergi direct la conținut »
Cod galben de ploi torențiale în aproape trei sferturi de țară
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cod galben de ploi torențiale în aproape trei sferturi de țară

Cod galben de ploi torențiale în aproape trei sferturi de țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ploi torențiale în Maramureş și alte 26 de județe. Atenționarea de instabilitate atmosferică și precipitații a intrat în vigoare sâmbătă, de la ora 14, și este valabilă până duminică, la ora 23.

Meteorologii spun că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum şi în Crişana, Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei. Sâmbătă și duminică vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Potrivit ANM, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 15 – 20 l/mp şi chiar 40 -50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi şi în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

Judeţele vizate de atenţionarea cod galben de ploi torențiale sunt: Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj, Mureş, Suceava, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin, iar parţial vor fi afectate judeţele: Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Arad şi Timiş.

Meteorologii susțin că vom avea parte de instabilitate atmosferică și la începutul săptămânii viitoare, în majoritatea regiunilor. Vezi prognoza meteo valabilă până pe 10 iunie.

Deja un om a murit lovit de trăsnet în Satu Mare. Totodată, la Brașov, ploile torențiale au inundat mai multe străzi, iar grindina a provocat pagube.  Probleme au fost și în Neamț, unde mii de case au rămas fără curent electric.


Citește și EXCLUSIV/Plimbările aleşilor locali în străinătate, “în interes de serviciu”, pe bani publici. ”Schimb de experiență” la Festivalul Cafelei, la Festivalul Gongului din Vietnam sau în pelerinaj la Fatima, în Portugalia


 

Close
Închide
  Close