MENIU CAUTĂ

ANM a emis un cod portocaliu de furtună în judeţul Cluj, valabil joi după-amiază

Distribuie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting cod portocaliu de furtună în judeţul Cluj, joi după-amiază. Sunt vizate mai multe localități din acest județ.

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 14:00, în zona judeţului avertizat, în localităţile Căpuşu Mare, Mănăstireni şi Rişca se vor semnala averse torenţiale care vor depăşi 35 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie şi grindină de dimensiuni mici.

Totodată, în următoarea oră, în judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de ploi cu aspect torenţial, ce vor cumula 25 – 30 l/mp, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, precum şi grindină de mici dimensiuni.

Aseară, O ploaie abundentă a inundat Câmpulung Moldovenesc. Un pârâu a rupt totul în cale. De altfel, marți, 14 august, ANM a emis o atenționare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă până pe 17 august.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Citește mai multe despre ANM, cluj, judetul cluj, Prognoza meteo și Vremea pe Libertatea.

Comentarii