MENIU CAUTĂ

ANM a emis o atenționare meteo de instabilitate atmosferică, în intervalul 14-17 august

Distribuie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă în intervalul 14 (ora 18.00) - 17 august (ora 22.00), în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane.

În cursul serii de marți (14 august) și al nopții de marți spre miercuri (14/15 august), în regiunile vestice și nordice gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat și local se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse cu caracter torențial și grindină.

În zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Vezi cum va fi vremea în minivacanţa de Sfânta Maria, apoi află prognoza meteo pentru perioada 14-26 august. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni


Citește și: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ. Miron Cozma, angajat fictiv de primarul Pandele. De un an și jumătate n-a trecut pe la serviciu!


 

Citește mai multe despre ANM și Vremea pe Libertatea.

Comentarii