Mergi direct la conținut »
Cod portocaliu de inundații pe râurile din șase județe

Hidrologii au emis, luni, un cod portocaliu de inundații pe râuri din șase județe și unul galben pentru alte 22 de județe. Atenționarea este valabilă începând de luni după-amiază și până marți seara.

Codul portocaliu intră în vigoare luni la ora 18.00 și este valabil până marți la ora 16.00 pe râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, și Mureş.

Codul galben este valabil până marți la ora 24.00 și vizează râuri din județele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Hunedoara, Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu, Alba, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Covasna, Argeş, Vâlcea, Neamţ, Bacău și Suceava.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare, respectiv de inundație.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni noi atenționări cod galben de vijelii și ploi torențiale, pentru aproape toate județele din țară, valabile până marți.


Citește și: VIDEO&FOTO | Cinci lucruri mai puţin ştiute despre Radu Mazăre. Fostul edil este adus astăzi în România


 

Close
Închide
  Close