MENIU CAUTĂ
, de Sorina Ionaşc

Planul PSD privind suspendarea lui Iohannis. Ștefănescu: ”Săptămâna viitoare să ne spună dacă e laie sau bălaie”

Distribuie

Planul PSD privind suspendarea lui Iohannis. Social-democrații au discutat voalat și despre o eventuală suspendare a președintelui Klaus Iohannis, în cazul în care nu o va revoca pe Laura Codruța Kovesi. Codrin Ștefănescu a declarat, vineri, că speră că săptămâna viitoare, șeful statului să dea un răspuns privind decizia CCR. În caz contrar, PSD va trece la sancțiuni.

Este foarte important să vedem ce decizia pe care o ia Iohannis. Adică trebuie să spună laie sau bălaie, adică respectă Constituţia sau nu o respectă. Noi credem că este ultima săptămână (în care preşedintele va trebui să dea o decizie-n.r). Avem speranţa că săptămâna viitoare domnul Iohannis se va pronunţa”, a declarat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, la finalul ședinței PSD.

Social-democrații încep planul de atac chiar de săptămâna viitoare, având în vedere larga susținere exprimată pentru Liviu Dragnea, în ședința de vineri.

Mesajul este unitar: ‘Nu cedaţi, nu daţi un milimetru înapoi, mergeţi până la capăt, noi suntem mult mai mulţi cei care vă susţinem decât cei foarte, foarte puţini care vă critică şi sunt extrem de radicali şi de violenţi, amai spus Ștefănescu.

Miza ședinței PSD


 

Liderii PSD au făcut scut în jurul lui Liviu Dragnea și au adoptat o rezoluție de susținere ”până la capăt”. La finalul celor cinci ore de discuții cu liderii PSD, Liviu Dragnea a anunțat, în mai puțin de 10 minute, că ”Statul Paralel va fi zdrobit”. A reiterat mesajul că ”va merge până la capăt” și a sugerat că vor fi modificate Codurile penale prin Ordonanță de urgență.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că ”va merge până la capăt” și a declarat război tuturor reprezentanților acelui Stat Paralel de care vorbește PSD, nominalizându-i pe președintele Klaus Iohannis, șeful SRI, Eduard Hellvig, șeful SPP, Lucian Pahonțu, fostul șef UNPR, Gabriel Oprea, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și fostul premier Victor Ponta. Mai mult, a sugerat Liviu Dragnea că Guvernul va adopta ordonanță de urgență pe modificarea Codului penal.

Citește mai multe despre Codrin Stefanescu și PSD pe Libertatea.

Comentarii