UPDATE 21.00 Gabriela Firea a anunțat că săptămâna viitoare, PSD va decide dacă Guvernul va adopta o ordonanță de urgență pentru modificarea Codurilor penale.

UPDATE 20.30 Codrin Ștefănescu anunță un deadline pentru Klaus Iohannis: ”Sper ca săptămâna viitoare să ia o decizie privind revocarea lui Kovesi. Să ne spună dacă e laie sau bălaie”.

UPDATE 19.20 Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că ”va merge până la capăt” și a declarat război tuturor reprezentanților acelui Stat Paralel de care vorbește PSD, nominalizându-i pe președintele Klaus Iohannis, șeful SRI, Eduard Hellvig, șeful SPP, Lucian Pahonțu, fostul șef UNPR, Gabriel Oprea, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și fostul premier Victor Ponta. Mai mult, a sugerat Liviu Dragnea că Guvernul va adopta ordonanță de urgență pe modificarea Codului penal.

VEZI PRIMELE DECLARAȚII ALE PREȘEDINTELUI PSD, LIVIU DRAGNEA – LIVE VIDEO


UPDATE 19.01 CITEȘTE AICI REZOLUȚIA INTEGRALĂ ADOPTATĂ DE PSD

Declarație CEX PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea by Ioana Tomescu on Scribd

 

UPDATE 19.00 Comitetul Executiv Național a adoptat o rezoluție pentru susținerea lui Liviu Dragnea și pentru continuarea în formula actuală:

  • Susținerea a președintelui PSD Liviu Dragnea în toate funcțiile politice deținute de acesta la conducerea partidului și la conducerea Camerei Deputaților din Parlamentul României.
  • Susținerea Guvernului condus de primul ministru Viorica Dăncilă, pentru continuarea și accelerarea realizării măsurilor prevăzute în programul de guvernare.
  • Realizarea tuturor demersurilor legale și constituționale pentru finalizarea și accelerarea procedurilor privind adoptarea modificărilor la legile justiției și a codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curții Constituționale, a Curții Europene Drepturilor Omului, a directivelor europene și în conformitate cu standardele în această materie ale Comisie de la Veneția
  • Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor și procedurilor legale și parlamentare pentru denunțarea abuzurilor din Justiție, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale.
  • Utilizarea cu determinare a tuturor căilor legale pentru consolidarea autorității Curții Constituționale, astfel încât deciziile definitive și obligatorii ale acestei instanțe supreme să fie respectate și puse în executare de către toate autoritățile statului român.

UPDATE 18.45 Ședința PSD s-a încheiat. Liderii social-democrați au hotărât să-l susțină, în continuare, pe Liviu Dragnea, fără a da un vot în acest sens, având în vedere susținerea unanimă. Conducerea PSD a anunțat declarații la ora 19:00.

UPDATE 17.20 Ședința conducerii PSD, Comitetul Executiv Național, anunțată oficial la ora 16.00, este în acest moment în aer. În sala unde ar urma să se desfășoare ședința au venit doar primarul Sectorului 3, Robert Negoiță și senatorul Șerban Nicolae. Jurnaliștii sunt ținuți la distanță de sala unde au loc discuțiile informale ale liderilor PSD, care își stabilesc strategia, după condamnarea șefului lor la 3 ani și jumătate de închisoare, în primă instanță.

O ședință de urgență a Comitetului Executiv Național a fost convocată pentru ora 16:00, însă o parte dintre lideri vor avea o discuție informală cu două ore înainte. Potrivit surselor Libertatea, liderii PSD ar urma să discute și să adopte o nouă rezoluție de susținere a lui Liviu Dragnea.

UPDATE 17.02 Liderii PSD pregătesc mesajul cu care va ieși Liviu Dragnea, la finalul ședinței paralele. Surse din partid au precizat că, în acest moment, se discută inclusiv despre varianta suspendării președintelui Klaus Iohannis.

UPDATE 16.58 Social-democrații evită complet jurnaliștii. Deși ședința CEX ar fi trebuit să înceapă în urmă cu o oră, toți liderii importanți sunt, în continuare, strânși în biroul președintelui Liviu Dragnea. Ușa din spate a biroului respectiv este păzită de consilieri ai lui Liviu Dragnea, iar jurnaliștilor li se spune că nu au acces acolo. La nivel oficial, ședința PSD trebuia ținută în sala grupului parlamentar PSD, unde nu se întâmplă nimic.

UPDATE 16.45 Ședința Comitetului Executiv Național al PSD întârzie să înceapă. Liderii de bază ai partidului nu și-au făcut apariția.

UPDATE 16.22 Unii lideri PSD evită presa, intrând pe ușile din spate a sălii în care are loc ședința Comitetului Executiv Național și a nirolui președintelui Camerei Deputaților

UPDATE 16.20 O parte dintre liderii PSD discută informal, de mai bine de două ore, cu președintele Liviu Dragnea, în biroul acestuia. Printre ei, Rovana Plumb, Mihai Fifor, Paul Stănescu, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea și Claudiu Manda. Șeful PSD a vrut să se asigure de susținerea partidului. Potrivit unor surse PSD, Liviu Dragnea va ieși cu un mesaj prin care vrea să arate că va ataca decizia primei instanțe, considerându-se nevinovat și beneficiind încă de prezumția de nevinovăție.

UPDATE 16.00 La ședința Comitetului Executiv Național al PSD, un protestatar a fost înlăturat.

Condamnarea a luat PSD prin surprindere


Condamnarea lui Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive, i-a luat pe nepregătite pe liderii PSD. În prima jumătate de oră după anunțarea sentinței, social-democrații nu aveau nimic pregătit, nicio reacție în cazul condamnării. Surse din PSD au precizat pentru Libertatea că singura variantă așteptată era achitarea.

Ca atare, mobilizarea rapidă a fost necesară imediat după anunțarea sentinței. Liderii PSD și departamentul de comunicare au încropit un punctaj pe care să-l respecte toate organizațiile. Abia după o oră și jumătate, au început să curgă mesajele de susținere, aproape toate respectând punctajul partidului.

Primul comunicat a venit chiar de la premierul Viorica Dăncilă, președinte executiv al partidului.

La scurt timp, comunicatele de presă de la organizațiile județene sau postările pe paginile de Facebook au curs pe bandă rulantă.

Același lucru l-au făcut și miniștrii din Guvernul condus de Viorica Dăncilă, dar și alți lideri importanți ai partidului.

Absenții de pe harta susținerii


Nu toate organizațiile PSD din țară au reacționat la comandă. O primă reacție diferită de a majorității a fost chiar a primarului Capitalei, Gabriela Firea. În primul rând, mesajul transmis de PSD București a venit mult mai târziu, la câteva ore distanță. Apoi, Gabriela Firea vorbește despre echilibru în atfel de situații, vorbește despre partid și susținerea partidului și a programului de guvernare, fără a-l menționa însă pe Liviu Dragnea.

Din cele 41 de organizații județene, 11 nu au transmis niciun comunicat de presă și nici au au postat pe paginile de Facebook. Pe de altă parte, unii lideri ai acestor organizații au reacționat separat, în nume propriu, precum Paul Stănescu – Olt, Dumitru Buzatu – Vaslui, Șerban Valeca- Argeș și Dănuț Andrușca – Neamț.

Alții nu au dat niciun mesaj. Este vorba despre organizațiile PSD Buzău, Brăila, Caraș-Severin, Timiș, Covasna, Giurgiu și Mureș.

 

 

Urmărește-ne pe Google News
Obiceiul ciudat al finalistei de la Australian Open. Ce face între gameuri: „Nu am văzut niciodată așa ceva în tenis!”
PARTENERI - GSP.RO
Obiceiul ciudat al finalistei de la Australian Open. Ce face între gameuri: „Nu am văzut niciodată așa ceva în tenis!”
Profeția lui Nostradamus despre posibilul război Rusia – Ucraina. Legătura tulburătoare cu România
Playtech.ro
Profeția lui Nostradamus despre posibilul război Rusia – Ucraina. Legătura tulburătoare cu România
Probă-cheie în dosarul morţii Raisei: o şoferiţă din spatele maşinii de Poliţie a surprins accidentul cu camera de bord
Observatornews.ro
Probă-cheie în dosarul morţii Raisei: o şoferiţă din spatele maşinii de Poliţie a surprins accidentul cu camera de bord
Horoscop 28 ianuarie 2022. Săgetătorii au multe pe cap, ceea ce nu e deloc o noutate, dar asta e ceea ce poate complica lucrurile
HOROSCOP
Horoscop 28 ianuarie 2022. Săgetătorii au multe pe cap, ceea ce nu e deloc o noutate, dar asta e ceea ce poate complica lucrurile
Video. Momentul în care soldatul ucrainean își împușcă cu sânge rece camarazii
Știrileprotv.ro
Video. Momentul în care soldatul ucrainean își împușcă cu sânge rece camarazii
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Telekomsport
Surpriză. Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer
PUBLICITATE
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer