13 Feb. 2018 09:41 , de Valentina Postelnicu

Codrin Ștefănescu, ultimatum pentru ministrul Justiției: Ori ia nişte măsuri foarte radicale în cazul scandalului DNA sau îşi pune mandatul pe masă

Distribuie

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu i-a transmis un ultimatum lui Toader, după ce acesta va reveni în țar. ”Ori ia nişte măsuri foarte radicale în cazul scandalului DNA sau îşi pune mandatul pe masă”, a spus liderul PSD, la Antena 3. 

'Eu spun aşa: domnul Tudorel, care a zis că nu mai e nevoie de Inspecţia Judiciară, că vine el să facă dreptate- noi tot aşteptăm şi toată România aşteaptă- eu acum împărtăşesc opinia Adinei Anghelescu, adică se întoarce din Japonia şi are două variante: ia nişte măsuri foarte radicale, legale şi concrete sau îşi pune mandatul pe masă şi spune că nu poată să facă nimic. Este infernal ce vorbesc românii, este un tsunami', a spus acesta.

Codrin Ștefănescu a continuat: 'Dacă emisiunea de aseară se făcea în Germania, la ce probe s-au spus în emisiune, maşinile cu mascaţi plecau de aseară, îi luau pe ăştia de la DNA Prahova, cu Kovesi cu tot, noaptea se sigilau sediile, se punea sechestru pe calculatoare, pe telefoane, pe toate documentele, pe tot absolut. În aceeaşi noapte, erau luaţi domnii judecători care erau pe blat şi care apar în înregistrări cu tovarăşii Onea şi Portocală. Asta era într-o ţară europeană normală şi democratică'.

Tudorel Toader se întoarce în țară în urma scandalului care vizează DNA. Ministrul Justiției, aflat într-o vizită în Japonia, a anunțat că va participa la ședința de Guvern de joi.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat încă de luni că îl cheamă de urgență pe ministrul Tudorel Toader în țară, după scandalul în care a fost implicată Direcția Națională Anticorupție.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul după ședința de la PSD. Șefa Executivului a precizat că îi va cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să se întoarcă în țară, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Vlad Cosma și de Mihaiela Iorga Moraru.

„Ceea ce pot să confirm este că voi avea o discuţie imediat ce va ajunge la Guvern şi că o să-l chem cât mai repde pe ministrul Justiţiei in României. Da, îl voi chema cât de repede posibil să vina în Romania, având in vedere… nu pot să ştiu cu ce, poate pleca, nu ştiu care este ora de avion, dar îi voi cere domnului ministru să vin cât mai repede în România având în vedere ultimele informaţii din spaţiul public. Mi se pare normal ca ministrul Justiţiei că se întoarcă în ţară', a spus premierul.

Citește și: EXCLUSIV/Gabriel Fătu acuză managerul unui teatru că l-a furat. 'Am plătit din buzunar salariile actorilor, am primit în schimb bilete la ordin false'

Loading...
Comentarii