Mergi direct la conținut »
Dăncilă îl cheamă de urgență pe ministrul Tudorel Toader în țară, după scandalul DNA; Acesta este într-o vizită de lucru în Japonia
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dăncilă îl cheamă de urgență pe ministrul Tudorel Toader în țară, după scandalul DNA; Acesta este într-o vizită de lucru în Japonia

Dăncilă îl cheamă de urgență pe ministrul Tudorel Toader în țară, după scandalul DNA; Acesta este într-o vizită de lucru în Japonia

Premierul Viorica Dăncilă îl cheamă de urgență pe ministrul Tudorel Toader în țară, după scandalul în care a fost implicată Direcția Națională Anticorupție. Ministrul se află într-o vizită de lucru în Japonia, unde trebuia să stea până vineri. 

De Valentina Postelnicu,

Premierul Viorica Dăncilă a făcut anunțul după ședința de la PSD. Șefa Executivului a precizat că îi va cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să se întoarcă în țară, ca urmare a dezvăluirilor făcute de Vlad Cosma și de Mihaiela Iorga Moraru.

”Îi vor cere domnului ministru să se întoarcă cât mai repede în România, având în vedere ultimele informații din spațiul public. Mi se pare normal ca ministrul Justiției să se afle în țară”, a spus Dăncilă, după ședința BPN al PSD.

„Ceea ce pot să confirm este că voi avea o discuţie imediat ce va ajunge la Guvern şi că o să-l chem cât mai repde pe ministrul Justiţiei in României. Da, îl voi chema cât de repede posibil să vina în Romania, având in vedere… nu pot să ştiu cu ce, poate pleca, nu ştiu care este ora de avion, dar îi voi cere domnului ministru să vin cât mai repede în România având în vedere ultimele informaţii din spaţiul public. Mi se pare normal ca ministrul Justiţiei că se întoarcă în ţară”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă a precizat că nu a avut o discuţie cu preşedintele Iohannis, pe acest subiect.

”Dacă domnul preşedinte va dori o discuţie , bineînţeles că voi fi de acord”, a spus Dăncilă, precizând că Nu crede că această decizie sau o deciziei trebuie luată din punct de vedere juridic.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

”Tocmai de aceea nu cred că un partid politic poate să se pronunţe pe acest lucru, şi chemăm ministrul Justiţiei care este cel mai în măsură să vadă care este situaţia. Aştept să se întoarcă ministrul justiţiei în ţară şi, din punctul meu de vedere, trebuie făcut tot ce este posobil să lămurim informaţiile care au apărut în ultima vreme în spaţiul public”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Altfel, ca o primă reacție în scandalul DNA, ministrul Tudorel Toader a anunțat că nu va sesiza Inspecția Judiciară, deoarece nu mai este necesar. Totodată, el a spus că raportul său privind DNA „va propune o măsură”.

Chemarea în ţară a lui Tudorel Toader vine în contextul înregistrărilor făcute publice de fostul deputat Vlad Cosma, care a acuzat DNA că „fabrică” dosare. Postul Antena 3 a difuzat, duminică seară, o înregistrare prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă. Totodată, fostul deputat a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar. De partea cealaltă, DNA a negat vehement acuzațiile. Totodată, procurorul șef al DNA Ploiești a afirmat că nu s-au fabricat niciodată probe.


Citește și: FOTO | Cine a fost femeia pe care Elena Ceaușescu a urât-o cel mai mult. ”Îi spunea soţului meu: ‘Lasă, dragă, o să moară’”


Close
Închide
  Close