MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 12:02

Coloane imense de camioane la granița cu Ungaria. Șoferii așteaptă ore în șir pentru control

Distribuie

Coloane imense de camioane, marți dimineață, la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria. Șoferii de automarfare aflați la granița cu Ungaria de la Nădlac II, Borș și Vărșand se plâng că timpul de așteptare pentru controlul de frontieră a crescut foarte mult în ultimele două zile și că sunt nevoiți să aștepte ore în șir.

Autoritățile române de frontieră spun că această situație a apărut, pe de o parte, pentru că polițiștii de frontieră din Ungaria fac controale amănunțite, iar, pe de altă parte, ca urmare a restricțiilor impuse de autoritățile ungare ccu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

„Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea că în perioada 14.03.2018, ora 23.00 (ora României) – 15.03.2018, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu excepţia transporturilor de animale vii şi de produse perisabile. Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15.03.2017 este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare”, precizează Poliția de Frontieră Română.

Cel mai mult se așteaptă la Nădlac II, unde coloana de camioane pe autostradă depășește zece kilometri.

Potrivit polițiștilor de frontieră, în toate punctele de frontieră se lucrează la capacitate maximă.

„În această perioadă, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate”, men’ioneaz[ Poli’ia de Frontier[.

Sursa citată precizează că s-a făcut tot posibilul pentru suplimentarea punctelor de frontieră cu tot personalul de care dispune la controlul documentelor de călătorie.

Poliţia de Frontieră recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

În acest sens, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia on-line si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Lunea trecută, sute de autocamioane s-au adunat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe autostradă, coloana depășind zece kilometri. Șoferii au claxonat în semn de protest, nemulțumiți că așteaptă șapte-opt ore controlul documentelor la intrarea în Ungaria.

Citește și: EXCLUSIV/ România a pierdut un credit de 465 milioane de euro pentru o magistrală de metrou dintr-un motiv absurd

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 11 decembrie 2018
Loading...
Comentarii