Mergi direct la conținut »
Compania aeriană poloneză LOT suspendă greva din 1 mai, după ce a fost declarată ilegală
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Compania aeriană poloneză LOT suspendă greva din 1 mai, după ce a fost declarată ilegală

Compania aeriană poloneză LOT suspendă greva din 1 mai, după ce a fost declarată ilegală

Compania aeriană poloneză LOT suspendă greva din 1 mai. Sindicatele companiei aeriene naţionale poloneze LOT, care cer majorări de salarii, au anunţat luni, 30 aprilie, suspendarea grevei lor pe durată nedeterminată, anunţată pentru 1 mai, după ce această mişcare a fost declarată ilegală de conducerea companiei şi confirmată de o decizie a instanţei.

Vineri, 27 aprilie, tribunalul regional din Varşovia a interzis provizoriu organizarea grevei până când va lua o decizie definitivă. Instanţa urmează să se pronunţe asupra chestiunii la 17 mai.

„Sindicatele Liniilor aeriene poloneze (LOT) au lua împreună hotărârea de a suspenda declanşarea grevei. Îi acordăm premierului (Mateusz) Morawiecki timpul pentru a lua poziţie faţă de preocupările salariale din cadrul grupului”, le-a declarat jurnaliştilor liderul sindicatului piloţilor LOT, Adam Rzeszot, citat de Agerpres.

Adam Rzeszot a precizat că sindicatele îi dau premierului termen până la jumătatea lunii mai, după care vor decide dacă mai declanşează greva.

Mai mult de 900 de angajaţi dintr-un total de 1.600 de salariaţi ai LOT au participat la un referendum şi peste 800 dintre ei au votat pentru grevă.

Sindicatele subliniază că această grevă este consecinţa celor trei ani de negocieri infructuoase cu conducerea asupra politicii salariale a grupului.

Anul trecut, LOT a transportat aproape şapte milioane de pasageri şi a obţinut un EBITDA (rezultat brut din exploatare) de 288 milioane de zloţi (68 de milioane de euro). Transportatorul polonez efectuează zilnic 350 de zboruri spre 90 de destinaţii din întreaga lume.

În orice caz, ca pasager, e bine să știi cum ceri despăgubire companiei aeriene dacă zborul a întârziat sau a fost anulat.

FOTO – pixabay.comCITEȘTE ȘI… LIVE VIDEO/ Pentru toți cei care n-au reușit să ajungă la mare de 1 Mai! Libertatea vă arată LIVE, 24 de ore din 24, ce se întâmpă la Mamaia și în Vama Veche 

Close
Închide
  Close